Janković: Ponosan sam na učinjeno! Zatečen sam odlukom.

Dva dana pošto je smenjen sa pozicije rukovodioca stručnog štaba Rada, Aleksandar Janković se obratio javnosti sa svojim osvrtom na situaciju.

Na početku svog izlaganja, Janković je izrazio iznenađenje odlukom dela UO:

-Zatečen sam bio odlukom dela Upravnog odbora FK „Rad“ o smeni. Došao sam u klub na poziv sportskog direktora Čedomira Đoinčevića neposredno po formiranju Upravnog odbora. Prihvatio sam se posla da pomognem klubu u kojem sam na različitim pozicijama od 1986. godine i posebno zbog stručnog izazova koji se ogledao u tome da je čitava fudbalska javnost smatrala da je borba za opstanak „nemoguća misija“. Ponosan sam na urađeno u ovih nekoliko meseci rada – Počeo je Janković.

Zatim je izrazio ponos učinjenim u veoma kratkom roku:

-Ponosan sam prvenstveno na saradnju sa igračima koji su na svakom treningu a posebno na utakmicama ispoljavali angažovanje, disciplinu, usredsređenost na ostvarenje cilja kluba, ali i na želju da individualno napreduju kao fudbaleri ali i kao ličnosti. Nakon ovog perioda provedenog u klubu uspeli smo da stvorimo radni i profesionalni ambijent za opstanak u ligi u koji više niko ne sumnja – nastavio je Janković

Sa optimizmom je govorio o opstanku Rada u najelitnijem rangu domaćeg fudbala:

-Optimizam gradim na činjenici da igrači imaju sposobnosti za igranje pod pritiskom, zatim da se naredne utakmice igraju protiv direktnih protivnika i bodovni zaostatak je manji nego što je bio pre tri meseca. Zahvaljujem se i navijačima koji su prepoznali moju posvećenost i želju da ostvarimo klupski cilj – rekao je u obraćanju javnosti , doskorašnji trener „građevinara“, Aleksandar Janković.

Komentari