Jedan napred, pet nazad

Na stadionu La Luž, domu fudbalera Benfike i portugalske reprezentacije, Portugal je savladao nezainteresovanu Srbiju rezultatom 2-1. Rikardo Karvaljo i Fabio Koentrao su bili strelci za domaćina dok je najbolji igrač Srbije, Nemanja Matić, postigao prelep gol ali za više nije bilo ni znanja ni volje.

koentrao vs petrovic

 

Nezainteresovano, bezidejno, traljavo i sa mnogo grešaka tako je igrala reprezentacija Srbije. Iako je sastavljena od igrača koji su vedete svojih timova u najjačim ligama sveta, igra reprezentacije naše zemlje je jedna od najgorih ako izuzmemo reprezentacije Farska  Ostrva, San Marino i slične.

Počelo je traljavo, ja tebi ti meni pa loptu nazad. U desetom minutu Dušan Basta pod pritiskom izbacuje loptu u korner, odigrana je pomoćna igra a onda je Koentrao poslao odličan centaršut,  lopta je stigla do usamljenog Rikarda Karvalja koji glavom istu šalje u gol. Kasnio je Ivanović da zatvori igrača Monaka, a golman naše reprezentacije je veoma loše intervenisao te je Portugal poveo. Posle vođstva domaćina gledali smo dosadnu utakmicu. Portugalci su prepustili igru Srbiji koja to nikako nije znala da iskoristi. Petrović i Matić su stajali veoma blizu centralnih bekova, skoro svaki napad je kretao od odbrane ili je u nekom trenutku lopta bila u nogama poslednje linije odbrane našeg nacionalnog tima. Jedna lopta napred, pa pet nazad. Marković i Ljajić se nisu videli, Mitrović je bio odsečen. Tadić je imao dva pokušaja u prvom poluvremenu ali oni nisu urodili plodom, kasnije se i on uklopio u sivilo. Kako je počelo drugo poluvreme ponadali smo se da će biti nešto drugačije. Imali smo lepu šansu posle centaršuta Tadića ali je loptu preko prečke poslao Mitrović, to je sve što je viđeno od Mitrovića na ovoj utakmici. U 61. minutu Kolarov je izveo korner, Petrović je bio najviši u skoku i uposlio je Matića koji je izvanrednim “makazicama” savladao Rui Patrisija, golmana reprezentacije Portugala. Ipak nije se dugo čekalo na sledeći gol, samo dva minuta kasnije akciju je započeo najbolji fudbaler planete, Kristijano Ronaldo koji je pasom u prazno izbacio Mutinja, Mutinjo je povukao loptu u šesnaesterac, a onda sjajno uposlio Koentraa koji je pored naše smušene odbrane lako savladao Stojkovića. Portugal vodi 2-1. Posle toga nismo videli ništa novo, opet igra ja tebi, ti nazad, trapavost, nezainteresovanost naših igrača. Kada je Portugal imao loptu nije bilo presinga, nije bilo želje da se dođe do lopte. Kada smo imali loptu nije bilo ideje niti želje da se napadne protivnik, da probamo da dođemo do boda. U tim trenucima kada smo gubili, selektor Ćurčić je u igri držao dva zadnja vezna, a Škuletić je šansu dobio tek 5 minuta pre kraja. Portugal je pobedio, a naša reprezentacija se verovatno oprostila od EP-a u Francuskoj, mada kako igra nije ni šteta.

Sem Nemanje Matića, koji je postigao gol ali i sigurno držao loptu u svojim nogama i veoma korektno obavljao zadatke u dobrani, i Aleksandra Kolarova, koji se evidentno trudio, ostali igrači Srbije ne zaslužuju prelaznu ocenu, za neke od njih da nisu bili u protokolu ne bi ni znali da su na terenu. Da stvari budu gore ništa bolji nisu bili ni igrači Portugala, mada čini se da su oni igrali taman onoliko koliko im treba.

 

 

 

 

Komentari