Još jedna fantastična karijera ugasila se zbog politike

Mnogi naši ljubitelji sporta, ponajviše vaterpola bili su krajnje iznenađenji čudnom odlukom Vanje Udovičića da svoju karijeru vaterpoliste zameni ministarskom foteljom. Ako je za utehu, nismo samo mi zbog politike izgubili vrsnog sportistu. Tužna vest za sve ljubitelje boksa, istu odluku doneo je i proslavljeni Ukrajinski bokser.

Jedan od najuspešnijih boksera današnjice, Ukrajinac Vitalij Kličko, odlučio je da okonča svoju karijeru kako bi se posvetio političkoj profesiji. Svetska bokserska federacija (WBC) pružila mu je podršku, dodelivši mu titulu počasnog šampiona, koja se dodeljuje trenutnim vlasnicima šampionskog pojasa, koji su okončali karijeru.

– Ova situacija ostavlja teorijsku mogućnost da se vratim u ring, ali ne mogu to da zamislim sada. Potpuno sam posvećen politici u Ukrajini i osećam da sam potreban ljudima ovde. Moj brat Vladimir će donositi nove sportske uspehe, a ja ću ga, kao i uvek, podržavati, kao što on podržava mene u političkoj borbi – rekao je Kličko.

Vitalij, stariji od braće Kličko ima 42 godine i nosi nadimak „Gvozdena pesnica” (Ironfist). U karijeri je zabeležio 45 pobeda i dva poraza, uz 41 nokaut.

 

Komentari