JSL 27. kolo: Zvezda preskočila još jedan stepenik ka tituli (C.Zvezda-Rad 2:0)

Stadion Crvene zvezde
Sudija: Dejan Filipović
Strelci: Milijaš 33.pen, Mrđa 47.
Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Mrđa, Kasalica. Trener: Slaviša Stojanović.
Rad: Danilović, Knežević, Urošević, Ćirković, Lazevski, Gnjatić, Raspopović, Milošrvić, Stanjević, Rodić, Injac. Trener: Stevan Mojsilović.

Navijači gostujućeg kluba nisu u potpunosti ispoštovali minut ćutanja u čast nedavno preminulog trenerskog velikana, Vujadina Boškova. Crvena zvezda je od starta imala blagu inicijativu, ali u prvih pola sata bez prave realizacije. Postignuti su doduše golovi, dva puta, ali arbitar je signalizirao ofsajd pozicije. U 31. minutu lopta je u petercu Rada pogodila Raspopovića u ruku, a sudija Dejan Filipović je pokazao na belu tačku. Nakon prigovora gostujućih igrača, odgovornost je preuzeo Milijaš i poslao golmana u levu, a loptu u desnu stranu. Sa tim se rezultatom i otišlo na odmor, a navijači sa severa su već nakon 45 minuta pozvali igrače.

Nakon pauze, u 48. minutu Mrđa je udvostručio prednost nakon kornera koji je izveo Milijaš. Još nekoliko izglednijih prilika za domaći tim nisu dale rezultat, a na drugoj strani Rad, tim koji se bori za opstanak nije ozbiljnije pripretio. Tri kola pre kraja, Crvena zvezda je preskočila još jednu prepreku u borbi za titulu.

 

Komentari