JSL – današnji mečevi

Današnji mečevi JSL koji počinju u 13.30 su sledeći:

SlobodaRad

“Begluk” dočekuje Rad koji na tom terenu nikada nije savladan. Možda i ključni meč za nastavak sezone Užičana, jer igraju po principu toplo – hladno, a trijumfom bi mogli da načine presudan korak ka gornjem delu tabele. Rad je na startu igrao u odličnoj formi, ali je porazima od OFK Beograda i Partizana ušao u lošu mini-seriju

OFK BeogradRadnički Niš

 Na Karaburmi, nakon dosta godina gostuje Radnički iz Niša. Domaćin se posle očajnog starta lagano budi, nakon pobede nad Radom i boda sa gostovanja u Pazaru, slavili su i na Kup meču u Inđiji. Nišlije igraju solidno ove godine, nešto bolje na domaćem terenu.

Hajduk Kula – Spartak 

Komšijski derbi u Kuli. Hajduk posrće ove godine, ali je osokoljen osvojenim bodom na gostovanju Vojvodini. Spartak je nakon “mršavog” starta ušao u dobru seriju i podiže formu, već pet kola ne zna za poraz.

BSK BorčaSmederevo 

Na “Vizelj parku” gostuje fenjeraš. BSK ove godine igra u domenu realnog – sa njihovog terena bodove je odneo jedino Novi Pazar, svi ostali su poraženi, kao i Borčani na gostovanjima. Smederevci su prošle godine oba puta slavili protiv današnjeg rivala, ali ove godine im ne cvetaju ruže i sa novim trenerom Velebitom su prvo pretrpeli poraz na svom terenu.

Od 19.00 na stadionu “Karađorđe”

Donji SremCrvena zvezda

Dok tim sa “Suvače” ne zaigra konačno na svom terenu, goste će dočekivati u Novom Sadu. Domaćin je započeo prvenstvo kao debitantska senzacija, pobeda protiv Partizana je najbolji dokaz., ali su u poslednje vreme zabeležili lošije rezultate. Sremsko selo je i dalje model kako treba da posluju srpski klubovi: Iskusan trener sa većim poverenjem i planiranje na duže staze, realan izvor finansija u šta se uklapa veći broj proverenih igrača koji nemaju toliku medijsku i menadžersku pažnju – što na kraju krajeva i njihovu platu čini realnijom. Crvena zvezda je doživela potres na prošlom gostovanju u Subotici (0:3), a bes je iskalila na Borčanima (7:2). U međuvremenu je prekuočila Kup prepreku u Kuli. Za vraćanje trofejima, potrebne su im pobede u seriji, a bliži se i derbi.

Komentari