JSL: Novi Pazar – Javor, ipak pred publikom

Komšijski derbi Novi PazarJavor ipak će se igrati pred publikom, najnovija je odluka FSS-a.
Savez je imao sluha za domaćina, ali za želju Ivanjičana da ne igraju pred praznim tribinama. Ne treba kažnjavati ceo klub i grad zbog incidenta nekolicine, naročito ako se klub odmah ogradio od “navijača” koji su podigli sramnu parolu.
Kažnjavanje svih navijača zbog greške njih nekoliko je pogrešno. A zatvaranje stadiona za širu javnost, u ligi koja muči muku sa slabom posetom, koja se u poslednjih par godina popravlja – jednostavno je kontraproduktivno.
Publika u gradu na Jošanici imaće priliku da uživo gleda Ivanjičane, čija uprava je korektno tražila da se ukine suspenzija “plavo-belima”, ali i da pozdravi Mladena Dodića, nekadašnjeg trenera Novog Pazara.
Da podsetimo, Novi Pazar je zbog transparenta koji su razvili njegovi navijači na Kup meču protiv Rada, kažnjen novčano, ali i sa dve utakmice bez publike. Deo kazne su odradili protiv Slobode, igrano bez publike. Novi Pazar je četvrti najposećeniji tim u JSL, uprkos suspenzijama zbog dva navijačka incidenta ove sezone i igranju tri od šest mečeva na svom terenu bez publike.
(foto: sportklik.rs)

Komentari