JSL – šampionske ambicije Jagodine

Predsednik Superligaša iz Pomoravlja, Goran Milanović, danas je imao interesantan javni nastup.

Govoreći o ciljvima kluba, rekao je da, ukoliko se zadrži postojeća logistika – odnosno podrška od strane lokalne samouprave, svake sledeće sezone predstavljaće kandidata za titulu od samog početka – prvenstva.

Govoreći za “TV Palma plus”, Milanović je izjavio da osvajanje titule ove sezone nije nerealno, ali se ogradio izjavivši da: “To će se desiti u narednih nekoliko godina”.

Da podsetimo, klub ima osam bodova zaostatka za vodećima i nalazi se na trećem mestu.

Goran Milanović, kao jedan od onih koji zastupaju tezu o decentralizaciji srpskog fudbala, dodao je da se fudbal ne igra samo zbog “titovih blizanaca”, Crvene zvezde i Partizana. Za jačanje domaćeg fudbala je važno da bude adekvatnog kvaliteta i jače infrastrukture južno od Dunava i Save, samim tim i beogradski dvojac će u jačoj konkurenciji morati da podigne svoj nivo kvaliteta, pa samim tim i fudbal u Srbiji – izjavio je predsednik FK Jagodina, ujedno i potpredsednik FSS, Goran Milanović.

FK Jagodina je u najjači rang ušla 2008. godine, prethodnog proleća, “plavi” su zauzeli četvrto mesto na tabeli i plasirali se u kvalifikacije za Evropa ligu, u ovom prvenstvu, klub je na trećem mestu, a uz: Vojvodinu, OFK Beograd i Javor igraće i polufinale Kupa.

Osim rezultatskih postignuća, Jagodinci su nedavno dobili i reflektore na svom stadionu, postavši tako jedan od četiri Superligaša sa uslovima za odigravanje mečeva u noćnom terminu

Komentari