JSL: Vojvodina po starom, Donji Srem odneo bod iz Novog Sada…

Odigran je i poslednji meč 1.kola Jelen Super Lige, između novosadske Vojvodine i Donjeg Srema, meč je završen najnepopularnijim fudbalskim rezultatom 0-0.

Počela je Vojvodina ponovo da prosipa bodove u domaćem prvenstvu. Da li je umor od obaveza na evro sceni sustigao novosadske crveno bele ili se nedostatak pobedničkog mentaliteta i osvajanja bodova na “malim” utakmicama nameće kao problem od samog starta prvenstva, tek Vojvodina za nešto više od sat i po ige nije uspela da nađe put do mreže Sremaca.

Doduše krenula je Vojvodina napadački od prvog minuta, sa jasnim ciljem da postigne što pre gol, ali nedostatak koncentracije i sportske sreće u završnici ali i golman Donjeg Srema, Nemanja Belić, koji je imao pune ruke posla najzaslužniji su što sinoć u Novom Sadu nije viđen nijedan pogodak, a prilika za to je itekako bilo.

Donji Srem se od početka meča bazirao na čuvanje svoga gola, i preko kontri pokušavao i u par navrata uspevao da ozbiljno pripreti sigurnom Delaču. Ipak većinu meča proveli su u defanzivi braneći svoj gol, u nekim trenutcima i sa svih 11 igrača.

Kako se bližio kraj meča novosađani su postajali sve nervozniji, Marko Nikolić je bacio sve karte na napad, pa su u drugih 45. minuta Škuletiću u ofanzivi pravili društvo, prvo Kaluđerović a zatim i  Mijat Gaćinović uz standardne Vranješa i Alivodića. Ređale su se prilike jedna za drugom, ali je Belić izlazio kao pobednik. Na najbolju priliku se ipak čekalo do samog kraja.

U petom minutu sudijske nadoknade posle jednog bezazlenog duela, koji nije mirisao na faul, sudija na asistenciju pomoćnika iza gola Maja Vujovića, pokazuje na belu tačku. Loptu uzima novajlija Kaluđerović, ali loptu šalje blago u donji levi ugao golmana Belića, koji mu hvata živu loptu i svom timu donosi veliki bod.

Tabela posle kompletiranog 1. kola izgleda ovako:

 

Komentari