Jubilarno dvadeseto “Fontana sportsko leto”!

Bliži se leto, a sa suncem i godišnji odmorima nam već dvadeset godina za redom stiže i najveća sportska smotra u Beogradu, “Fontana sportsko leto”! Veliki broj turnira i različitih humanitarnih akcija će se, kao i svake godine, održati na Novom Beogradu.

20. po redu “Fontana sportsko leto” je jedna od najtradicionalnijih letnjih manifestacija na području Beograda, koja ove godine proslavlja veliki jubilej, a sve je počelo još davne 1995. godine sa klupica u kraju kada je organozovan prvi “Fontana Kup” (Copa Fontana) turnir u malom fudbalu za seniore koji je tada okupljao 8 ekipa sa područja Novog Beograda. Danas je ova manifestaciju jedan od simbola prestonice, a čine je preko 5 takmičarskih sportskih disciplina, više rekreatvnih disciplina i promocija sportova, šahovski turnir za decu i omladinu, humanitarne i ekološke akcije, kulturno-umetnički i drugi sadržaj.

Kroz istoriju takmičenja podizan je standard, kvalitet i obim organizacije što je uticalo na to da danas Beograd slobodno može da se pohvali sa jednim od najbolje organizovanih turnira u malom fudbalu u zemlji. Manifestacija je u organizaciji Sportskog udruženja KMF Fontana Beograd a pod pokroviteljstvom Gradske opštine “Novi Beograd” i Grada “Beograd” a održava se u Centru Novog Beograda, sportski tereni u bloku 1 kod G.O. Novi Beograd. Kao i prethodnih godina manifestacija se igra pod sloganom – IGRAJ FER-PLEJ – a u okviru nje biće organizovano više edukativnih tribina prvenstveno namenjenih mladima. Projekat je drugi put za redom prepoznat od strane Fudbalskog saveza Srbije kao izuzetno značajan na polju razvoja bazičnog fudbala a što je zvanično i potvrđeno ovogodišnjom nominacijom kod UEFA za najbolji projekat bazičnog fudbala u Srbiji u 2013. godini.

Ove godine na Sportskom letu Fontana očekuje nas:

“FONTANA KUP” (Copa Fontana)- Najveći beogradski turnir u malom fudbalu! Devetnaesti po redu Tradicionalni turnir u malom fudbalu za seniore, 32 ekipe, podeljene u 8 grupa, Liga-Kup sistem.

“FONTANA KUP DO 20. GODINA” turnir u malom fudbalu za dečake godišta ’94 i mlađe.

“PETAR RADOŠEVIĆ ŠRAF” šesnaesti po redu Memorijalni turnir u malom fudbalu za juniore. Dečaci podeljeni u kategorije: 1997-1998, 1999-2000, 2001-2002, 2003-2004, 2005-2006.

“FONTANA ULIČNA ODBOJKA” treći po redu Festival odbojke. Devojčice podeljene u tri kategorije: 1998 i starije, 1999-2000, 2001 i mlađe.

“FONTANA TEKVONDO KUP” turnir pozivnog karaktera, promocija, pokazne vežbe i treninzi na otvorenom.

“MINI SVETSKI KUP AMBASADA” tradicionalno takmičenje Ambasada u Srbiji. Ove godine u planu su 7 ambasada uključujući i ekipu Srbije.

“FONTANA ŠAHOVSKI KUP” šahovski turnir za decu i omladinu.

BESPLATNE ŠKOLE FUDBALA I KOŠARKE za decu i omladinu.

HUMANITARNE AKCIJE – jedna od akcija će biti tradicionalno, 5 po redu, dobrovoljno davanje krvi koje će biti organizovano u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije a uz podršku Crvenog krsta Novog Beograda.

ATLETIKA – rekreativnog karaktera za decu i omladinu, discipline skok u dalj iz mesta, trčanje 50m, štafeta 4 x 50m, bacanje medicinke sa ramena.

“VIRTUALNI FONTANA KUP” turnir u fudbalu na elektronskim konzolama.

STONI-TENIS – rekreativnog i takmicarskog karaktera.

VESLANJE – takmičenje na ergometrima i promocija veslanja, pokazne vežbe.

KAPOERA – promocija borilačke veštine, pokazne vežbe i treninzi na otvorenom.

STRELIČARSTVO – promocija i pokazne vežbe.

SPORTSKO PENJANJE uz stenu – svim danima promocija sporta i pokazne vežbe.

FITNES – promocija fitnesa, treninzi na otvorenom.

KREATIVNI KUTAK ZA MLADE – pozoriste i drugi zabavno-edukativni program za decu.

EDUKACIJA I PREDAVANJA – o ferpleju u sportu i o drugim temama vezanim za sport.

Na manifestaciji učestvuju više od 1800 takmičara a poseti je preko 20.000 posetilaca!

SVE INFORMACIJE I PRIJAVE: Telefoni: 060 55 00 670 i 065 209 90 04, vebsaj: www.fontanakup.com, mejl: [email protected]

Komentari