Junak Dženkins: Ostali smo pribrani i na minus 10

Tokom većeg dela meča njemu, kao i ostalim saigračima nije mnogo toga polazilo za rukom, ipak Čarls Dženkins je pokazao svoj kvalitet kada je bilo najpotrebnije – u završnici.

– Težak meč, sa mnogo napora, uostalom bili smo svesni kakav nam protivnik dolazi. Sakupili smo se da odigramo dobru odbranu, zaustavili njihove ključne igrače. Čak i kada smo gubili sa deset razlike, sačuvali smo samopouzdanje i nastavili da radimo.

Da li ste imali nekada ovakvo šutersko veče?

– Jesam na koledžu, kao profesionalac još nisam.

Mogao je Njujorčanin da bude i tragičar, nekoliko sekundi pre kraja regularnog dela promašio je slobodno bacanje.

– Bilo je to nezgodnih nekoliko sekundi u mojoj glavi. Ipak, kad radiš dobro i boriš se, obično na kraju i budeš nagrađen, to je večeras bio slučaj sa nama.

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde imao je mnogo razloga za ponos večeras.

– Čestitam mojim igračima, takođe čestitam i zahvaljujem se navijačima za to što su napravili fenomenalan ambijent. Bilo je govora da postoji mogućnost da naša ogromna želja i energija možda donese neke nepoželjne stvari u igri. To se osetilo i na samom početku, ali i kasnije, dugo smo bili nervozni. Pravili smo dosta grešaka u napadu, u tranziciji smo radili stvari suprotne od željenih i potrebnih za ovakav meč. Ipak, verovali smo do kraja da možemo da savladamo iskusnog protivnika koji je pokazao da ume da igra na rezultat.

 

– Mogli smo i u regularnom toku da slavimo, ali smo ipak ušli u produžetak. Ono što nam je predstavljao problem u egularnom delu smo rešili tek tada – kvalitetnije u napadu, a pametnije u odbrani. Zadovoljstvo je veliko, ali mora da bude kratko jer nam predstoji duel sa Cibonom. Ne govorimo narednom rivalu, UNIKS-u dok ne dože vreme za to.

Komentari