Kad zatreba, i trener stane na gol

I to se dešava…

Na golu Smedereva juče je stajao Srđan Soldatović, 39-godišnjak čiju su sličicu ljubitelji domaćeg fudbala mogli da nađu još u onom “Prvoligaškom” albumu iz sezone 92-93.
Nakon što je na gostovanju u Ivanjici startni golman “oklopnika” Mladen Živković dobio crveni karton, a rezervista Nikola Milojević odbio da stane na gol zbog neizmirenih obaveza kluba prema njemu, protiv Rada mrežu je čuvao Soldatović, inače trener golmana u klubu.
Sličnu “potporu” kad zatreba ima i FK Mladenovac iz PLS, s tim da njihov trener golmana, a kad ustreba i čuvar mreže, Savo Kolundžić ima 44 godine, čak pet više od Soldatovića.
Soldatović je jučerašnjim nastupom postao najstariji akter ovogodišnje Jelen Superlige, rođen je u Ćupriji, a nastupao je za Radnički iz NišaJavor u nekoliko navrata, Radnički iz Kragujevca, Slogu iz Požege… Prethodno, poslednji put je branio na meču u dresu Javora u prvenstvu 2010-11.
Ova priča bi po njega imala lepši epilog da u smiraj susreta protiv “Građevinara” nije primio gol u samom finišu susreta, doduše ne potpuno njegovom krivicom – primio je gol u svoj bliži ugao, ali Andrija Luković je šutirao oštro i neodbranjivo sa 12 metara.
(foto: fksmederevo.com)

Komentari