Kako da srpski klubovi sledeće godine NE ispadnu u avgustu

 

Budući da su svi srpski klubovi pre septembra ispali iz Evrokupova, narednih devet meseci mogu se posvetiti isključivo obavezama u domaćem prvenstvu. Uzgred, ne bi bilo loše da razmisle kako da naredne godine opstanu u Evropi makar do zime.

Detalji, ma koliko bili sitni, često donose prevagu. Donosimo mali spisak stvari koje domaći timovi ubuduće treba da izbegnu. Lista je potrebna, jer se neke greške ponavljaju godinama.

Partizan – Da angažuju računovođu, jer odnos kupovina – prodaja = profit ne funkcioniše najbolje. Da ne prodaje jednog od napadača tokom kvalifikacija, a drugom igraču na toj poziciji omogući da „traži klub“ baš u tom periodu. Uzgred, ako se napada Liga šampiona, kostur tima se stvara najkasnije u januaru, a do avgusta se uigravaju.

Crvena zvezda – Da ne dovodi najkvalitetnija pojačanja krajem avgusta, da ne dozvoli treneru da ih napusti na početku priprema, da ima iskristalisanu startnu postavu za sledeću sezonu makar početkom maja, da ima bar jednog iskusnog štopera na početku priprema.

Vojvodina – Da svog najboljeg strelca onemoguće da ih napusti pred najvažnije kvalifikacione duele.

Jagodina – jednostavno nije mogla protiv žreba, doduše, da je Popaj Stojanović ostao u klubu, možda bi imali veće šanse, ne bi bilo zgoreg da su imali i standardnog golmana, jer Anđelko Đuričić, ma koliko je kvalitetan čuvar mreže, nije se najbolje snašao nakon dugog neigranja i osrednje polusezone u drugom rangu Srbije.

Ako se plasiraju neki drugi – da uče na tuđim greškama.

Komentari