Kako je nekad dočekivao Inter

Ovaj sastav Partizana je pre nešto manje od 22 godine igrao na “Meaci” protiv Intera: Pandurović, Stanojković, Mijalković, Jokanović, Petrić, Vujačić, Bogdanović, Mijatović, Višnjić, Đurđević, Stevanović. Za Inter su nastupili Zenga i Mateus, koji su deceniju kasnije sa klupe predvodili crno i crveno – bele, ali i još neki velikani italijanskog, pa i svetskog fudbala.

Sve se dešavalo tek dve godine od početka navodnog “prokletstva” neroazura, čiji je post u osvajanju skudeta trajao od 1989. do 2006, odnosno do skandala “Kalčopoli”  i sudske dodele titule Milanezima, nakon kažnjavanja Juventusa.

Do tada, ništa nisu vredeli milioni naftnog magnata Masima Moratija, nisu vredele ni velike svetske zvezde, čije su karijere uglavnom kretale nizvodno od dolaska u Inter: Pančev, Zamer, Berkamp, Ronaldo, Jonk, Šalimov…lista je poduža.

Pogledajte kako je to izgledalo krajem novembra 1991. godine i nemojte da Vas čudi stanje terena, jer to nije bilo ništa neobično, čak i na najboljim stadionima u to vreme. Doduše i Svet je tada bitno drugačije izgledao, a i plate fudbalera bile su drastično manje.

Uživajte u komentaru Zvonka Mihajlovskog:

Komentari