Kao staro vino

Interesantan detalj, danas su mrežu pogodili najstariji igralči JSL: Željko Milošević u porazu, Vidak Bratić za izjednačenje i Predrag Ranđelović za pobedu svog tima. Još jedan dokaz da u fudbalu nisu bitne godine, već kvalitet.

Željko Milošević je godinama jedan od najstandardnijih štopera u Srbiji. Nosio je dres Srema iz Sremske Mitrovice, Obilića zatim Budućnosti iz Banatskog Dvora, pa kasnije i Banata nakon fuzije i preseljenja tog tima u Zrenjanin. Od 2009. nosi dres Radničkog, sa kojim je od srpskoligaških terena dospeo do elite. Početkom ove godine nije bio standardan, ali u poslednje vreme se pokazuje da je nezamenljiv, uprkos godinama.

Vidak Bratić je ime stekao još krajem devedesetih godina, igrajući za Vojvodinu, navijači novosadskog kluba još uvek pamte njegov gol protiv Verder Bremena, kada je “Lalama” za malo izmakla pobeda u Intertoto Kupu. Nosio je i dres PAOK-a, Crvene zvezde, Dinamo Moskve, OFK Beograda, igrao u Švajcarskoj i Kini. 2009. godine su ga se “Romantičari” prelako odrekli, a on i preko tri godine nakon toga, i dalje pokazuje kvalitet, kako u odbrani, tako i u napadu.

Predrag Ranđelović jedan je od prvih igrača iz Srbije koji je igrao u Rusiji. Nosio je dres tek kasnije zvučnih imena: Zenita, Anžija… Nakon epizoda u Rumuniji i Austriji, ovaj Nišlija se u srpski fudbal vraćao u dresu Obilića na kratko, zatim 2007. godine u Bežanij. “Lavovi” su se tada lišili njegovih usluga smatrajući ga prestarim, ali on se igrama u Crnoj Gori (Rudar i Mornar) nametnuo i vratio na “mala vrata” u Slobodu, a sada se tim iz Užica ne može zamisliti bez njega.

Komentari