Kasiljas i dalje broj 2 !

Iako je Žoze Murinjo otišao iz Real Madrida,golman Iker Kasiljas i dalje nije prvi golman kraljevskog kluba. Novi trener Madridjana,Karlo Anćeloti nastavlja tamo gde je stao ” Specijalni ,naime na utakmici sa Betisom iz Sevilje,ponovo je na golu Madridjana stajao Diego Lopes. Italijanski trener je rekao da su detalji odlučili i i da mesto na golu nije zacementirano. Međutim, sa druge strane analiza njegovog ranijeg rada pokazuje da u prošlosti, radeći u Milanu, Čelsiju i PSŽ nije baš puno menjao golmane. Dida, a zatim Abijati su bili neprikosnoveni, baš kao i Peter Čeh, odnosno Salvatore Sirigu protekle dve godine u Parizu.

Kasiljas je nezadovoljan, videlo se to po njegovom izrazu lica tokom zagrevanja.

“Makar mogu da branim na ‘Trofeju Bernabeu”, rekao je jednom od trenera golmana na zagrevanju, što su kamere snimile. Nije se čak ni osmehnuo, a aluzija je duel sa Al Sadom u četvrtak na kome će “Bernabeu” odati priznanje legendarnom Raulu.

Male su šanse da Kasiljas bude na golu narednog vikenda protiv Granade, moraće da čeka kiks Lopeza i šansu, što bi moglo da unese dodatnu nervozu među odnose njih dvojice.

Takođe u godini Mondijala za Špance bi bilo veoma loše da jedan od najboljih golmana sveta ne brani.

Čuđenje Anćelotijevom odlukom je iskazao Kasiljasov kolega iz reprezentacije, Viktor Valdes.

“Ne mogu da verujem da Iker ne brani, pa on je najbolji golman na svetu”, pružio je podršku golman Barselone kolegi iz Reala.

Komentari