Kavazovićev skok u Afriku?

Kako “Utakmica“ saznaje, najozbiljniji kandidat za novog selektora Ugande je Nikola Kavazović. Čovek o kome se prošle godine pričalo kao jednom od tvoraca renesanse fudbala u Tadžikistanu i trenutno najmlađi selektor nacionalnog tima na Svetu, mogao bi da promeni kontinent.

Vođenjem reprezentacije iz Azije, ovaj nekadašnji trener u nizu beogradskih klubova je blizu novog izazova u karijeri, vođenje talentovanog tima ove istočnoafričke zemlje. Ovu vest nam je potvrdio i agent talentovanog trenera, Darko Marić.

Njegov prethodnik na klupi, Škot Bobi Vilijamson je otpušten jer nije uspeo da ostvari cilj Fudbalskog Saveza Ugande – plasman na Afrički Kup nacija.

Veliki napredak u karijeri za svega dve godine

Da potsetimo, Kavazović je nacionalni tim Tadžikistana vodio do najboljeg plasmana na FIFA lestvici u istoriji – 112. mesta, što je za čak 40 mesta bolji plasman od prošle liste. S druge strane, odlazak u Ugandu bio bi svojevrstan „skok“ za njega lično, budući da se Uganda nalazi na 92. poziciji.

Pored Kavazovića, najpoznatiji medij u ovom delu Afrike, „Monitor“, kao kandidate spominje Italijana Darija Bonetija i Belgijanca Toma Sajnefta. Kavazovićeva prednost u odnosu na pomenutu dvojicu je činjenica da već poznaje nekoliko fudbalera Ugande, kao i rezultati koje postiže u poslednje vreme.

Pored Kavazovića, kao potencijalni selektori figuriraju i još dva iskusna trenera iz Srbije: Milutin Sredojević i Miodrag Ješić.

Prvi sledeći meč “Kranova” je protiv Liberije u predtakmičenju za SP 2014 u Brazilu, biće odigran 8 juna na terenu u Kampali (Uganda).

Komentari