KK Metalac prelazi sa reči na dela

Metalac je ekipa koja uvek postavlja visoke ciljeve. Za ovu sezonu to je neka od prve četiri pozicije. Ali, nije sve pošlo k’o podmazano. Svedoci smo da je liga ujednačena, nijedan tim ne odskače, domaći teren donosi značajnu prevagu, igra se do poslednjih sekundi, i što je najvažnije, niko ne može da upiše unapred dva boda, što su u prošlom kolu dokazali Vrščani pobedom u Nišu.

Sezonu su otvorili pobedom protiv OKK Beograda, koje je dolaskom probudio Đurović posle drugog kola. Usledeo je poraz protiv FMP-a, koji do sada nema poraz u Železniku. Pobeđena je Sloga a zatim je usledio i novi poraz, ovoga puta od novosadske Vojvodine, kojoj je to bio prvi trijumf u tekućoj sezoni. Pao je Borac, ali opet je usledeo poraz na strani, u Nišu. Savladana je Sloboda a potom je došao prvi neuspeh u Valjevu ove sezone, od vodećeg tima lige, Crnokose.

Trenutni skor od 4:4 i deoba pete pozicije nije rezultat kojim bi se dičili u Valjevu pa su usledile promene. Kao po običaju, prvo se menja trener. Miškovića je zamenio Siniša Matić, koji je sa uspehom predvodio Vojvodinu prošle sezone. Novi strateg smatra da ovaj tim ima kvalitet za prve četiri pozicije i obećava žestok rad. Tu nije kraj promenama. Značajno pojačanje je stiglo u vidu Marka Čakarevića, bivšeg igrača Partizana. Dobre okolnosti po tim iz Valjeva predstavlja i to što su već odigrali mečeve protiv jačih protivnika, pa uz novo pojačanje i malo sreće, ne bi bilo iznenađenje da se u pet utakmica do polusezone ostvare bar četiri pobede (Vršac, Tamiš, Meridiana, Napredak, Smederevo), što bi u ovoj ligi moglo da znači i prvo mesto.

Komentari