KK Partizan – Maler ili nešto drugo…?

Košarkaški klub Partizan iz godine u godinu  postiže rezultate za klasu više nego što se od njih očekuje, kao i svi klubovi u Srbiji i Partizanu je više nego poznata reč “besparica”. Crno beli su u ovoj sezoni već načinili nekoliko čuda, ali su isto tako doživeli i šokove. Za manje od godinu dana već treći košarkaš crno belih pauziraće duže od 6 meseci.

Pre nešto manje od godinu dana u meču finalne serije SLS protiv Crvene zvezde,  povredio se veoma važan šraf u mašineriji Duška Vujoševića, Davis Bertans. Ostvarila se najgora noćna mora navijača, Bertans je doživeo tešku povredu kolena, pokidani prednji ukršteni ligamenti desnog kolena udaljili su talentovanog Letonca od igranja u letnjem kampu finaliste NBA lige San Antonio Spursa, i još važnije od Evropskog prvenstva u Sloveniji. Davis Bertans bi po najavama iz kluba, na teren trebao da istrči početkom marta.

Na samom početku sezone, u meču petog kola A grupe Evrolige, košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi od domaće ekipe CSKA, ali to nije bio najveći problem navijača Partizana, više su brinuli o povredi Lea Vestermana, na početku je izgledalo kao istegnuće mišića, očekivalo se da će Francuz otići na kraću pauzu, ali pravi šok usledio je nekoliko dana nakon meča, trener Partizana, Vujošević javnosti je izneo pravu težinu povrede mladog plejmejkera, stradali su ukršteni ligamenti kolena. Sezona je gotova za Vestermana. Navijači, koji su već ostali bez Bertansa, u tom trenutku bili su u šoku, kako bez dvojice važnih igrača, zamena Vestermanu, došla je u vidu Milenka Tepića, koji još uvek ne uspeva na najbolji način da ispuni prazninu koju je ostavio Vesterman.

Crne vesti za crno bele, nižu se kao na traci, nakon povrede Vestermana, ove godine još jedan važan, ako ne i najvažniji šraf u crno beloj mašineriji ispao je iz ležišta. Sezona je gotova za kapitena Dragana Milosavljevića, koji je u meču sa Makabijem, pokidao ligamente, predstoji mu pauza od 8 meseci. U ovu vest mnogi navijači odbijaju da veruju, ali kapiten će se pridružiti Vestermanu, I Bertansu, za njega je ova sezona završena, a rešenja za ovu prazninu nigde na vidiku.

Ono što je svima u Srbiji poznato, košarkaši Partizana nisu uvek bili miljenici sreće, ali se postavlja pitanje, da li je i na neki način bilo moguće sprečiti sve učestalije povrede ovog tipa? Hoće li crno beli prevazići ovo prokletstvo? Pokazaće vreme.

Komentari