KKK Dunav i RKSIS: Promocija košarke za osobe sa invaliditetom

Znoj, trud, prepreke, šutevi, blokade, driblinzi kontre…

U sklopu aktivnosti Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija, u subotu, 31. avgusta, u sali Osnovne škole “Dušan Radović” Održana je akcija, koja je za cilj imala promociju košarke među osobama sa invaliditetom, u saradnji RKSIS i košarkaškog kluba za osobe u kolicima KKK Dunav iz Beograda prvi put je u Nišu odigrana košarkaška utakmica za osobe sa invaliditetom, cilj ove akcije je da se što veći broj osoba sa invaliditetom podstakne na bavljenje sportom.

U Nemačkoj i Italiji postoje profesionalne lige za osobe sa invaliditetom u mnogim sportivima, među kojima je i košarka, igrači u tim ligama imaju utakmice tokom cele sezone, dok je kod nas to malo drugačije. rekao nam je predsednik kluba Željko Ćirković.

I ako je ovo prvi put da su košarkaši Dunava posetili Niš od Gospodina Ćirkovića smo dobili obećanje da nije poslednji

Vratićemo se sledeće godine, voleli bi smo da odigramo jednu zvaničnu utakmicu u Nišu,  ili neki turnir, kako bi se stvorila što veća svest i želja među osobama sa invaliditetom oko bavljenja sportom. 

O KKK DUNAVU

KKK Dunav, osnovan je 2001 godine.
Misija kluba je razvoj i omasovljenje košarkaškog sporta OSI u Srbiji, sa posebnim akcentom da se kroz sport razvijaju psiho-fizičke sposobnosti,samopouzdanje i lakše snalaženje u društvu. Kroz klub je do sada prošlo preko 50 osoba sa različitim kategorijama invaliditeta.
Igrači ovog kluba čine okosnicu reprezentacije Srbije.

Klub je učestvovao na velikom broju međunarodnih turnira, među kojima su turniri u: Grčkoj, Italiji, Rumuniji i Sloveniji…

Klub je učestvovao u osnivanju Košarkaškog saveza za osobe sa invaliditetom
Ukoliko želite da saznate više o ovom klubu, kao i pravilima košarke za osobe sa invaliditetom, posetite njihov sajt: http://www.kkkdunav.rs/

 

Komentari