KLS (4. kolo): Četiri tima na popravnom u petak

U petak će se u okviru 4. kola Košarkaške lige Srbije za bodove boriti timovi koji su u prethodnom kolu kao gosti pretrpeli poraze. Ponovo u goste idu Napredak Rubin (u Užice) i Vršac (u Železnik).

Sloboda – Napredak Rubin
U premijernom meču 4. kola , u Užicu će biti viđen duel dva Đokića, Vladimira i Boška. Obzirom na ambicije kluba kraj Đetinje i činjenicu šta za njih znači puna hala Velikog parka, očekuje se da pobednik ovog duela bude Vladimir. 2.06 visoki centar ”Era”, Bogdan Obrenović, ističe da Sloboda ide na pobedu u svakom meču, pogotovu na domaćem terenu. Za ”Čarapane” kaže da igraju jaku i agresivnu odbranu, ali da se Kruševljani neće pitati mnogo ako košarkaši Slobode odigraju onako kako umeju. Užičani idu od utakmice do utakmice, uz cilj da se ostvari što više pobeda, koje bi, kako se nadaju, bile dovoljne za prošlogodišnji uspeh.

FMP – Vršac
Nakon najneizvesnije utakmice prošlog kola, u kojoj su košarkaši FMP-a izgubili od Crnokose u Kosjeriću 82:81, dočekuju ekipu Vršca, koja je u prošlom kolu izgubila od OKK Beograda, ekipe kojoj je to bila prva pobeda ove sezone. Obe ekipe imaju skor 1:2. Zajedničko za ove ekipe je i to što su jedinu pobedu ostvarile kao domaćini. Nakon poraza od ”Klonfera”, koji su jedina ekipa koja je zabeležila pobedu kao gost u prošlom kolu, trener Vrščana, Oliver Popović rekao je da njegovi izabranici igraju ”bez krvi i borbenost” i da tu pod hitno nešto mora da se menja. Da li će eventualne promene biti dovoljne za pobedu u Železniku i da li će biti još raspoloženih pored Novak Jovana (drugi na listi strelaca lige sa 58 poena, ispred njega je Bojan Bakić iz Metalca sa 82) videćemo od 18 časova.

Parovi 4. kola:

Komentari