KLS apsurd: Beograđani sude Beograđanima u Užicu!

Nakon utakmice KK SlobodaOKK Beograd, koja je odigrana u okviru osmog kola, upravni odbor Užičana je izdao saopštenje povodom suđenja. Epilog svega je taj da će pravdu na današnjoj utakmici u Velikom parku deliti sudije iz Beograda (Nikolić, Vesković, Prpa), kao i delegat Andrijanić. Ništa to ne bi bilo čudno da ”Ere” igraju protiv Vojvodine, Sloge ili Napretka, ali igraju protiv kluba iz predgrađa prestonice, FMP-a iz Železnika.

Podsećanja radi, na spornoj utakmici, na nešto više od minut pre kraja susreta, pri rezultatu 82:81 za Slobodu, sudija pokazuje tehničku grešku Janjuševiću, što je za posledicu imalo četiri slobodna bacanja za ”Klonfere”, 82:84, i novi napad. Ponovo faul domaćem timu i slobodna bacanja za Malidžana, 82:85. Krajnji rezultat 87:91. Na meču nije bio prisutan kontrolor suđenja.

U dosadašnjem toku prvensta u sedam slučajeva je viđeno da jedna ekipa načini 10 i više prekršaja više od druge. OKK Beograd se u toj statistici našao četiri puta i to svaki put u njihovu korist. Ta četiri puta su zabeležena u periodu kada je Đurović vodio ekipu (od trećeg kola), dakle, na četiri od sedam njegovih utakmica. ”Klonferi” su na svakoj od devet odigranih utakmica imali manje ličnih grešaka od protivnika, a samo je Napredak uspeo da na jednoj utakmici šutira više slobodnih bacanja (22 naspram 21 OKK Beograda).

Pregled utakmica sa 10 i većom razlikom u ličnim greskama:

 

Komentari