KLS: Sloboda i Meridiana već u nižem rangu?

Sezona 2013/14. Košarkaške lige Srbije se bliži kraju. Iako je ostalo pet kola do kraja, Sloboda i Meridiana su već jednom nogom u nižem rangu, dok borba za četvrtu poziciju i dalje traje, a vode je Metalac, OKK Beograd i Borac.

Posle 21. kola tabela izgleda ovako:


Sloboda ima zaostatak od tri boda u odnosu na Vojvodinu, a do kraja je čekaju mečevi protiv Crnokose, FMP-a, Vršca, Sloge i Tamiša. Nije realno da Užičani izvojevaju pobede protiv komšija iz Kosjerića i zatim u Železniku, dok je vrlo verovatno da poslednje tri utakmice neće imati značaj u borbi za opstanak, obzirom da Vojvodina u ovom kolu dočekuje Napredak, koji još nije zabeležio pobedu na gostujućem terenu.
Meridiana je u prošlom kolu izgubila od Vojvodine i sada ima dva boda manje od nje, ali i međusobni skor 0:2, uz znatno teži raspored (Borac, Konstantin, Metalac, Crnokosa, Vršac).

Borba za četvrtu poziciju je i dalje komplikovana. FMP je gotovo siguran učesnik Superlige, dok za ostale tri pozicije konkurišu Crnokosa, Metalac, OKK Beograd i Borac, dok postoje šanse za Konstantin i Tamiš.
Crnokosa u ovom kolu putuje u Užice, zatim joj sledi odmeravanje snaga protiv Vršca, Tamiša, Meridiane i Napretka. Imaju bolji međusobni skor od Borca i OKK Beograda a lošiji protiv Metalca. Obzirom na bod više u odnosu na konkurente, možemo reći da će i Kosjerci sigurno biti među prva četiri tima.
Metalac pred sobom ima ekipe Vršca, Tamiša, Meridiane, Napretka i Smedereva. Oba puta je bio bolji od OKK Beograda i Borca. U odnosu na konkurente, ima najviše šansi da se nađe u grupi timova koji će odmeravati snage sa Partizanom, Crvenom zvezdom, Radničkim i Mega Vizurom.
OKK Beograd u ovom kolu čeka teška utakmica u Železniku, a zatim slede dueli protiv Sloge i Vojvodine, pa direktan okršaj protiv Borca u Beogradu (u Čačku je bilo +5 za Borac), i put u Niš u poslednjem kolu.
Borac u sledeća tri kola ima lakše protivnike (Meridiana, Napredak i Smederevo), dok ga pravi testovi očekuju u poslednja dva kola, a protivnici će biti OKK Beograd i FMP.
Konstantin u ovom kolu dočekuje ekipu Tamiša (u Pančevu je pobedio Tamiš sa 9 poena razlike), zatim gostuje već otpisanoj Meridiani, slede Napredak i Smederevo, i u poslednjem kolu meč protiv OKK Beograda (u Beogradu je bilo +26 za ”Klonfere”).
Tamiš ima isti broj bodova kao i Konstantin ali i znatno teži raspored (Konstantin, Metalac, Crnokosa, Vršac, Sloboda).

Komentari