Ko šiša Radnički iz Niša?

Koliko će još vode proteći Nišavom dok Srbija shvati važnost Radničkog iz Niša? Jedno su od prijatnijih iznenađenja u ligi, bodre ih verni navijači na svakoj utakmici, sijalo sunce ili padala kiša, Meraklije su uvek tu. Junak naše priče biće Radnički iz Niša, premda se sa ovakvim problemima susreću mnogi klubovi u domaćem fudbalu.

Samo u prolećnom delu Radnički je na svom “Čairu” češće delovao kao gost, nego kao domaći tim, tako je bilo bar što se tiče ophođenja sudija prema klubu.

Uzmimo večerašnji meč Radničkog protiv Napretka, u kome je viđeno 50 faula, 34. svirano je domaćim fudbalerima dok su igrači Napretka sankcionisani samo 16. puta.
Igrači Radničkog, sve i da su želeli nisu nikako mogli da toliko oštrije učestvuju u ovoj utakmici. Neretko se i glas delegata na utakmici čuo sa rečima “ovo nema veze sa faulom”

Okrenimo se i utakmici Radničkog protiv Javora, u kojoj je sudija bio centralna figura od prvog minuta utakmice. Slobodno se može reći da je u ovoj utakmici sudija direktno uticao na rezultat, nedosudivši penal u dve situacije. (pogledati video ispod)

Fudbal u Srbiji sve više liči na igru prestola, u kojoj samo jedan može biti na tronu, a sve češće su baš sudije ti koji svojim (ne)svesnim odlukama utiču na utakmice. Pa bi se što pre trebala naći alternativa. Možda bi nepristrasne sudije sa strane bolje i savesnije obavljale posao? Definitivno problem postoji a rešenje se ne nazire, jer niko ne pokušava da ga pronađe.

Komentari