Ko su protivnici Zvezde u Evrokupu?

Protivnici, Crvene zvezde u drugoj fazi Evrokupa će biti Nižnji, Panionis i Bilbao. Crveno-beli sigurno neće imati ni malo lak zadatak, a detaljniju analizu timova pročitajte u narednom tekstu.

Nižnji je vrlo kvalitetna ekipa koja neće predstavljati lak zadatak crveno-belima. Prvu fazu su završili na deobi prvog mesta, sa skorom 8-2. U VTB ligi trenutno se nalaze na 4. poziciji sa pet pobeda i četiri poraza. Najzapaženiji igrač u prvih 10 utakmica drugog najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi bio je iskusni Slovenac Primož Brezec koji je u proseku beležio oko 15 poena po meču. Pored njega odlične partije ove sezone su pružali i Luk Bebit, Tompson i Semen Antonov. Zvezda će imati velikih problema ukoliko se raspuca spoljna linija ruskog tima, jer su svi odlični šuteri i mogu da ”izrešetaju” koš rivala. Najveći uspeh ovog tima je ulazak u finale kupa Rusije 2011. godine.

Sa klupe ih predvodi bosanski stručnjak Zoran Lukić. Tim se sastoji uglavnom od  domaćih igrača, uz 3 Amerikanca i jednog Slovenca. 

Bilbao se kroz velike muke plasirao u narednu rundu Evrokupa sa treće pozicije. Zabeležili su po pet pobeda i poraza. Aleks Mumbru koji je najbolji strelac tima sa oko 13 poena po meču i Raul Lopez su najiskusniji i vođe su tima. Odličnu podršku imaju od sjajnog šutera Dairisa Bertansa, rođenog brata Partizanovog igrača Davisa, i centra Gabriela Hermana. Očajno su otvorili sezonu u ACB ligi, zabeleživši pet poraza iz isto toliko utakmica. Sada su uzdigli formu i zabeležili četiri trijumfa u prethodnih pet mečeva, između ostalih savladavši i Barselonu. Najveći uspesi Bilbaoa su ulazak u finale Evrokupa prošle sezone, kada su bili poraženi od Lokomotive. Najuspešniji rezultat u domaćem prvenstvu je drugo mesto 2011. godine.

 

Panionis je klub čije ime i nije tako zvučno, ali kada pogledamo sastav u kome se nalaze čak četiri Amerikanca, znamo da se radi o vrlo kvalitetnom timu. Grci su u prvoj fazi Evrokupa završili na drugom mestu sa skorom 6:4. Trener crveno belih, Dejan Radonjić i igrači bi mogli dobiti neke savete i od igrača Radničkog, koji su bili sa Panionisom u grupi, i savladali ih u Kragujevcu. U domaćem šampionatu za sada igraju odlično. Posle deset odigranih kola, imaju skor 8-2, i nalaze se na deobi treće pozicije, iza Olimpijakosa i Panatinaikosa. Najzapaženiji igrač u timu je Erik Mekkolum koji prosečno beleži oko 20 poena. Osim njega, crveno-beli bi trebalo da paze na Kartera, koji se izdvaja odličnim šutem za tri poena. Naš internacionalac Uroš Duvnjak je imao nekoliko odličnih partija ove sezone i ima odličan napadački “arsenal”.

 

Komentari