Koga biste pre kupili: Bejla ili naš tim od 100 mil. evra?

Pregovori na relaciji Real Madrid – Bejl – Totenhem poprimaju polako scenario španske serije. Prema poslednjim informacijama Madriđani su ponudili preko 100 miliona evra “Pevcima” za Velšanina. Zbog same dinamike i medijske pažnje ovog transfera, kao i ogromne sume koja je u igri, mnogi ljubitelji fudbala zapitali su se da li jedan fudbaler zaista može da vredi 100 ili više miliona evra.

U proteklim danima pravljene su razne kombinacije, razmišljanja na temu da li je Bejl zaista potreban Realu i da li se za taj novac može dovesti par fudbalera evropske klase, koji bi se bolje uklopili u tim i više doneli na terenu kraljevskom klubu nego sam Bejl.

Nošeni tom logikom, napravili smo čitav jedan fudbalski tim koji bi koštao 100 miliona evra, uzevši u obzir samo one igrače koji su promenili sredinu ovog leta kao i obeštećenja koja su tom prilikom izdvojena za njih. Da smo imali budžet od 100 miliona i da smo igrače platili onoliko novca koliko su ovog leta izdvojili njihovi novi klubovi naš tim bi izgledao ovako:

Ne znamo koliko bi imali uspeha sa ovim našim timom, pošto nam za trenera i stručni štab ne bi ostalo para, ali kombinacija mladih i iskusnih igrača u ovoj ekipi svakako bi imala dosta toga da ponudi evropskom fudbalu. Uz iskustvo Gomeza, Teveza, Vilje, Tulalana, Reine, Navasa, Albiola i mladost Alkantare, Sokratisa, Dignea i Karvahala ne sumnjamo da bi nas se plasili i ozbiljniji timovi u Evropi.

Kada pogledate kakav tim je Real mogao da selektira za pomenutu sumu, jednostavno ne možete da se ne zapitate da li fudbaleri u današnje vreme zaista vrede toliko i u kom smeru ide fudbal. Jedno je sigurno ovakve stvari će se u budućnosti dešavati sve češće, a nama ljubiteljima fudbala ostaje samo da uživamo u predstavi i da se tešimo da bi taj novac potrošili mnogo pametnije.

Komentari