Kolaković: Težak protivnik, publika može da odluči pobednika

Odbojkaška reprezentacija Srbije u naredna dva dana u Nišu igraće utakmice prvog vikenda B grupe, jubilarne dvadeset i pete  Svetske lige u odbojci. Protivnici će im biti aktuelni Olimpijski šampion reprezentacija Rusije.  Obe utakmice igraju se u hali „Čair“ sa početkom od 20 časova. Srbija po sedamnaesti put učestvuje u Svetskoj ligi, to je bio povod da  trener Igor Kolaković i kapiten Dragan Stanković, odnosno Andrej Voronkov i Sergej Makarov izađu pred medije.

Kolaković poručuje da poštuje protivnika ali naglašava da publika može da odluči pobednika:

-Jako mi je drago što možemo u Nišu da igramo ovako veliki duel. Svi epiteti su na strani Rusije. Sve to govori koliko je veliki motiv da se se na najbolji način suprotstavimo jakom protivniku uz veliku podršku publike, koja je dokazala već nekoliko puta da može da bude od velikog značaja u ovakvim mečevima – poručio je Kolaković.

Kapiten Srbije ne krije da je Rusija favorit, ali se nada pobedi:

Na samom startu igramo protiv jednog od favorita za plasman na završni turnir. Bez obzira što su u Niš došli sa promenjenim sastavom, sigurno je da će ići na pobedu bez obzira na sastav. Sa pravom mogu da se nadaju dobrom rezultatu. Za nas je olakšavajuća okolnost što u prvom kolu igramo protiv tako jakog protivnika. Sa naše strane takođe postoji ambicija da se nadmećemo sa tako jakim protivnikom – rekao je Stanković.

Trener aktuelnog Olimpijskog šampiona izrazio je saosećanje sa narodom Srbije i najavio da njegov tim ima visoke domete:

– Zahvalio bih se organizatorima, pre nego što kažem nešto više o utakmici, želim da izrazim svoje saosećanje zbog svega što se desilo Srbiji u proteklom periodu. Kada se to uzme u obzir još draže nam je što smo vaši gosti – započeo je Voronkov, potom se okrenuo narednoj utakmici:

– Pokušaćemo u ovoj teškoj grupi da se izborimo za plasman u narednu fazu takmičenja. Dosta smo eksperimentisali u sastavu, što zbog povreda, što zbog promene sistema takmičenja morali smo da promenimo sastav. Samim tim igrači će imati još veću motivaciju da pruže dobre partije – zaključio je trener Rusije Andrej Voronkov.

kapiten Rusije Sergej Makarov zahvalio je organizatoru na dobrom dočeku i izrazio želju za pobedom:

-Prijatno smo dočekani i na tome se zahvaljujemo našim domaćinima, koji su nam juče organizovali veoma prijatnu šetnju u gradu. Za nas je ovo veoma važna utakmica, želimo da pobedimo zbog naših navijača – rekao je kapiten Sergej Makarov.

Komentari