Koliko vredi Vels?

Šest golova u mreži “Ostrvljana” sigurno su duševna hrana za reprezentaciju Srbije, koja je pre toga u jedanaest mečeva savladala jedino nejaku Jermeniju. Golovi su posebno iznenađenje. toliko pogodaka Srbija nije postigla još od kvalifikacija za SP 2010 sa Rumunijom (5:0) ili od oproštaja Save Miloševića sa Bugarskom (6:1). Lovorike beru i akteri meča na “Karađorđu”. Najviše razloga za zadovoljstvo ima selektor Mihajlović, trpeo je kritike ovih dana.
Za razliku od Mihajlovića igrača – koji je zbog “kratkog fitilja” i “žutih minuta” često snosio svakojake posledice, ovaj 43 – godišnjak iz Borova je pokazao suprotne osobine – nije se obazirao na komentare, već je radio isključivo ono što mu je posao. Nakon ubedljive pobede, on nastavlja po svome – spušta loptu na zemlju i gleda u predstojeće izazove.
Uprkos selektorovoj želji da se nacija i reprezentacija ne zanose pobedom, treba crpeti veliko samopouzdanje iz ovog trijumfa. Istina, nije savladana Engleska, ali Velšani imaju i više nego solidan tim. O kvalitetu Gereta Bejla  najbolje govori njegova cena na tržištu, sjajan individualac koji bi imao mesta u gotovo svakom timu na svetu. Aron Remzi – šta reći o čoveku koji je sa 20. godina postao kapiten nacionalnog tima, a igra za Arsenal. Kris Ganter (23), debitovao za Vels sa 17 godina, igra za Premijerligaša Reding – koliko njegovih vršnjaka znate da imaju 40 nastupa za “A tim”? Adam Metjus, ima 20 godina i uzdanica je Seltika. Džo Alen (22) je ozbiljan deo planova Brendana Rodžersa o vraćanju stare slave Liverpulu.
Mejhil, Edvards, Blejk, Vilijams, Čurč, Rikets, Von – svi imaju iskustvo igranja u Premijer ligi, a samo njihovo prisustvo u jednom od najjačih prvenstava na Svetu dovoljan je pokazatelj kvaliteta.
Vels je sastav koji ima svoj kvalitet, istina bili bi i bolji da su u timu: Belami pre svih, zatim Tejlor, Ernšou, Krofts, Linč i protiv Belgijanaca “pocrveneli” Kolins. Ako uspeju da se oporave od šamara protiv Srbije, sigurno će u nastavku kvalifikacija pokazati da se radi o boljem timu nego što se misli. Na kraju krajeva, plasmanu na EURO 2012 su bili jednako blizu kao i Srbija.

Komentari