Kuda ide srpski fudbal?

Dosta se priča o (ne)regularnosti našeg prvenstva, a o tome kakvo je stanje u srpskom fudbalu dovoljno govori i deljenje (ne)pravde na jučerašnjem meču na Karaburmi.

OFK Beograd je trijumfovao sa 1:0, a veliku ulogu u ovom meču igrao je i glavni arbitar susreta, koji u finišu meča nije dosudio jedanaesterac za goste, a to je samo jedna od mnogobrojnih situacija na ovoj utakmici u kojima pravda nije zadovoljena. Do kada će biti normalno da klubovi na ovaj način osvajaju bodove i to baš u borbi za opstanak i do kada će ti klubovi u najvećem broju slučajeva biti baš oni iz glavnog grada Srbije ostaje da vidimo i da se nadamo nekim normalnijim danima po srpski fudbal.

Dosta je pažnje privukao i meč odigran u Kruševcu, više zbog dešavanja van terena nego na njemu, o tome je već dosta rečeno, ali moramo pomenuti da je Novi Pazar još jednom oštećen jer im je prilikom rezultata 1:1 poništen regularan pogodak Nemanje Arsenijevića, a u to se možete i sami uveriti.

Mogli bismo mnogo govoriti o neregularnostima kada su u pitanju mečevi naše lige, ipak, mnogo toga će ostati samo na priči, jer dokaza za neke druge radnje osim sudijskih grešaka nema, a očigledno je da neregularnosti ima i to u velikoj meri.

Do kraja sezone ostalo je još sedam kola, a sudeći po onome što smo do sad videli ko zna šta nas sve očekuje do kraja.

 

Komentari