Kup Srbije – Nišlije žele da dočekaju Zvezdaše

Crvena zvezda je zbog navijačkih izgreda kažnjena igranjem bez organizovane podrške na strani. Takva kazna pogađa i njihove protivnike. Hajduk je prošle nedelje, kada je gostovala Zvezde zatvorio svoje kapije za sve – što je presedan u srpskom fudbalu, na taj način Kuljani procenjuju da su izgubili preko 20.000 evra.

Nišlije su takođe blizu odluke da učine isto – ukoliko FSS ne dozvoli.

Naime, Upravni Odbor niškog Superligaša je poslao dopis u FSS u kome se traži da se navijačima beogradskih crveno – belih dozvoli bodrenje svog kluba u meču 1/16 finala Kupa. Ukoliko ne dobiju pozitivan odgovor iz kuće fudbala, postoji mogućnost da će i nedavno otvoreni “Čair” biti zatvoren za publiku – na šta su spremni u upravi “Reala s Nišave”.

Ovakva odluka, u prvi mah čudna, nije presedan u srpskom fudbalu. Prošle godine, Sloboda iz Užica je tražila da se navijačima Novog Pazara dozvoli bodrenje svog kluba protiv Užičana. Međutim ta molba Slobode nije uslišena.

U svežem sećanju je takođe i korektni gest ljudi iz FS Severne Irske, Srbija je imala suspenziju na domaćem terenu zbog poznatih događaja u Đenovi, a ostrvljani su tražili da se kapije stadiona ipak otvore za sve. Nisu želeli da igraju u nefudbalskoj atmosferi.

Komentari