Lavovi se bude uz ove momke

Puno je “fudbalske reke” proteklo od sezone 2004/05 kada je tim iz prigradskog naselja naše prestonice bez prevelike muke došao do pehara nacionalnog šampiona, ubrzo nakon toga, kada je Aca Bulić napustio kormilo kluba, su se Lavovi iz Železnika ugasili fuzijom sa Voždovcem i pali u zaborav. Nakon toga je sve krenulo iz početka, da bi danas već svako ko iole prati omladinski fudbal uvideo sjajnu budućnost i povratak Lavova na stare staze uspeha, u vidu Železnik Laste.

Omladimski tim Laste Železnik je odličan primer za poznatu frazu da se dobar glas daleko čuje, pa je jedan takav i došao do naše redakcije. Svaki poznavalac domaćeg fudbala se seća onog crveno-crnog dresa sa jasno prikazanim simbolom lava u kojem su se igrači iz Železnika popeli na sam vrh domaće fudbalske scene, u sličnim uniformama su omladinci Železnika ponizili svoje protivnike iz ekipe 13. maj u subotnjem okršaju rezultatom 4:0 na svom terenu.

U ovoj ekipi se najviše ističu dva momka rođena 1996. godine, oni predstavljaju osnovu ovog veoma perspektivnog tima koji je plod dobre atmosfere iz svlačionice, velikih ambicija i uloženog truda. U pitanju su Strahinja Đorić koji je na meču protiv ekipe 13. maj Zemun nosio kapitensku traku, i Strahinja Opačić zamenik kapitena i pokretač skoro svakog napada Lavova.

U razgovoru nakon meča za Utakmicu, ova dva veoma mlada i skromna fudbalera su najviše zasluga za stoprocentnost u ovoj sezoni što se bodova tiče i sve dosadašnje uspehe dali treneru i velikom učitelju ove ekipe, Vladimiru Romčeviću. Romčević je nakon epizoda u mnogim poznatim domaćim klubovima i kuvajtskom prvoligašu, odlučio da pažnju podari potencijalima Železnik Laste, za koje tvrdi da će barem, u svojoj igračkoj karijeri, dostići uspehe svojih starijih kolega koje su nekada nosile taj isti dres.

Sa 12 pogodaka na 10 ligaških mečeva, Đorić se ističe kao najbolji strelac lige i jedan od najvećih potencijala sa kojima Železnik trenutno raspolaže, dok je najbolji asistent tima Strahinja Opačić sa osam asistencija, uglavnom sa pozicije zadnjeg veznog sa koje najbolje upošljava saigrače. Ova dva igrača su i predovdila igru u subotu na stadionu Jusa Bulić u beogradskom naselju Železnik, kada je istoimeni klub izgledao vrlo ubedljivo. Evo kako su nam ova dva mlada igrača odgovorila na pitanje koja su očekivanja od ove sezone i čemu se nadaju od narednog perioda i fudbalskog razvića:

“Prvenstveno želim da ova ekipa ostane do kraja na okupu i da poslednju sezonu završimo kao šampioni. Sebi sam postavio cilj da postignem 30 golova i za sada sam na dobrom putu, tekođe se nadam da će moje dobre igre i razvijanje biti propraćeni odgovarajućom pažnjom kao do sada i da ću od sledeće sezone zaigrati za seniorski sastav. Naravno, svako ko se bavi ovim sportom živi za veće snove, a moj je da jednoga dana zaigram za crveno-crne ali iz Milana”,

kazao je Strahinja Đorić koji će već sutra u kup meču zajedno sa starijim kolegama iz seniorskog sastava igrati protiv Hajduk Liona.

“Sezona još traje i ima još puno da se igra, tako da ne bih ništa prerano govorio. Rešeni smo da poslednju sezonu u mlađim kategorijama završimo kao prvoplasirani, znamo da neće biti lako, moramo da uložimo jos više truda da bi postigli takav uspeh, ali se nadam da ću sve ove godine u mlađim kategorijama krunisati peharom. Period prelaska iz omladinaca u prvi tim je najteži, dosta mladih i talentovanih igrača se tu najčešće i izgubi, tako da ćemo mi u razgovorima sa trenerom i iskusnijim ljudima razmatrati najbolje odluke za našu profesionalnu karijeru, takođe mi je i veliki san da zaigram za prvi tim Železnika, verujem da će se to i obistiniti pre svega što sam tu i rođen”,

rekao je Strahinja Opačić na čiju igru u poslednjoj utakmici nisu ostali imuni ni članovi gostujućeg stručnog štaba.

Bivši igrači, nekadašnji poznati Lavovi, imaju samo reči hvale o novim naraštajima ovog tima i radu sa mladim i perspektivnim fudbalerima.

Naredni period i godine koje su pred ovim momcima će biti najbolji pokazatelj da li će ovaj posrnuli prvoligaš uspeti da smogne snage i vrati se u domaći fudbalski vrh, ili će pak ovi momci, kao i mnogi drugi domaći talenti, posegnuti za fudbalom koji se ceni i plaća a ne za onim u kojem su sumnje o nameštanjima, proneverama i dugovima najaktuelnije teme.

Komentari