LE: Srpski inat protiv engleskog novca (19.00h)

Fudbaleri Partizana večeras počinju evropski put, kada je u pitanju takmičenje po grupnoj fazi. Protivnik nije mogao biti atraktivniji ali u crno-belom taboru nema bele zastavice, već najavljuju da će dati sve od sebe i pokušati da ostvare povoljan rezultat, iako je sam plasman, po rečima trenera Nikolića, uspeh. Diplomatski, nema šta, samo se nadamo da će njegovi puleni pokazati mnogo više od pukog respekta prema rivalu.

Gostima iz Londona, večerašnje gostovanje više će biti polazna tačka ka krajnjem cilju, a to je osvajanje ovog takmičenja. Kako je osvajaču ovog takmičenja od ove sezone zagarantovano mesto u Ligi Šampiona, ne treba sumnjati u ozbiljnost namera gostiju, iako su u Beograd stigli bez petorice standardnih igrača (Adebajor, Dembele, Čadli, Kabul i Rouz). Na kraju krajeva, gledano iz ugla Pevaca, Liga Evrope verovatno deluje kao lakši put do vrata Lige Šampiona, s obzirom da je u Premijer Ligi zadnjih godina žestoka konkurencija.

Što se Partizana tiče, situacija je potpuno drugačija. Bez obzira što Nikolić večeras neće moći da računa na suspendovanog Škuletića i povređene Andriju Živkovića i Brašanca, crno beli su samim plasmanom donekle zadovoljili apetite navijača, uspeli da popune klupsku kasu, i samim tim donesu kakav-takav mir u kući, barem na neko vreme, pa vicešampion Srbije neće imati nekih takmičarskih ambicija, osim želje i motiva da se pokažu pred nadmoćnijim protivnikom. Iz stručnog štaba najavljuju pohod na sva tri boda, ali govoreći realno, sve sem poraza bio bi veliki uspeh za srpski fudbal.

Utakmica između Partizana i Totenhema, počinje od 19h na stadionu u Humskoj, a prenos meča možete pratiti na RTS-u. Sudijska trojka na večerašnjem susretu, dolazi iz Izraela. Glavni arbitar je Alon Jefet, dok će mu pomagati zemljaci Mozes i Mahmud. Jefet je poznat kao sudija koji nije tako lak na kartonima, prosečno daje 4 kartona po meču, što će više odgovarati gostima koji su navikli na čvršću igru.

 

Komentari