Ljubav prema klubu ne umire

Klaus-Mihael Kune uložio je 19.000.000 evra u bundesligaša Hamburg kako bi vratio ime stadiona u „Folksparkstadion” (Narodni park). Kune se bavi transportom, a za Hamburg navija čitav svoj život. „Nadam se da mogu pomoći u buđenju HSV-a”, rekao je Kune.

HSV

Od 2001.godine, do kada se stadion zvao Narodni park, pa do današnjeg dana stadio ne menjao ime tri puta, zvao se AOL, pa HSH-Nordbank, da bi promenio ime u Imteh.

Hamburg SV u svojoj 127. godina dugoj istoriji jedini je klub u Bundesligi koji nikada nije napuštao elitni rang. Osvajao je KEŠ (1983. godine), Kup pobednika kupova (1977. godine), šest puta je osvajao državno prvenstvo., tri kupa države, dva Intertoto kupa, a igrao je i finale UEFA kupa, 1982. godine, kada je poražen od Geteborga.

Tim za koji trenutno nastupaju naši Slobodan Rajković i Gojko Kačar, trenutno je u finansijskoj i rezultatskoj krzi. 2011. godine jedva je sačuvao prvoligaški status, a prošle sezone je igrao plej-aut sa Grojter Firtom, a u ligi je ostao zahvaljujući postignutom golu u gostima. Ruže ne cvetaju ni u ovoj sezoni jer su samo 2 boda iznad zone ispadanja.

 

 

Komentari