Ljubiša Stamenković – “Cilj nam je da pobedimo svakog, a naročito Partizan i Crvenu Zvezdu”

Šef stručnog štaba Slobode Point Ljubiša Stamenković odgovarao je na pitanja navijača užičkog kluba na zvaničnoj Fejsbuk stranici Slobode. Bilo je zanimljivih pitanja i odgovora. Prenosimo najzanimljivije :

Poštovani gospodine Stamenkoviću,
pre svega veliko hvala za prethodne tri sjajne sezone i za uspešan “mesijanski rad”-kako iz oskudnog stvoriti kvalitet i lepotu fudbalske igre. Pitanje je da li ćete uspeti u narednoj sezoni da sklopite, igrački i finansijski, poslednji deo mozaika zvanog “Izlazak na evropsku scenu”?

Ljubiša Stamenković : Da ne verujem u evropsku Slobodu ne bih ovde bio nijedan dan. Radimo u teškim uslovima, ali se ponašamo kao da je sve u redu, ne kukamo i sve kapacitete usmeravamo da Sloboda svakim danom bude bolja, do ostvarenja našeg sna – Sloboda u Evropi. Moj moto je – Sanjaj velike snove da bi ti se ostvarili , i do sada sam u tome uglavnom uspevao, tako da se nadam da ćemo ovaj san dosanjati.

Da li imate spremno neko rešenje za poziciju centarfora, koja nam je odlaskom Ranđelovića znatno oslabljena i da li imate u planu nekog igrača takve klase ?

Ljubiša Stamenković : Sloboda će pokušati da igra brži fudbal ove godine, nećemo imati klasičnog špica već ćemo težiti da veliki broj igrača iz transformacije dolazi u završnicu i daje golove. Želimo da dovedemo još 2,3 igrača dobra igrača koji mogu da odgovore našim zahtevima . Ima vremena, prelazni rok traje do 1.septembra.

Na pojedinim sajtovima se pojavila informacija da je Tijago igrač Utrehta.Da li je to istina i ako nije ima li bilo kakvih ozbiljnih pregovora u vezi njega ili bilo kog drugog igrača?

Ljubiša Stamenković : Utreht se nije zvanično obratio klubu, ali postoji interesovanje drugih klubova i sve je otvoreno do kraja prelaznog roka, što se tiče Tijaga. Odradio je dobar posao za Slobodu i bilo bi lepo da obezbedi egzistenciju, a mi dobijemo jednu finansijsku stabilnost.

Do kada ćete ostati trener Slobode ?

Ljubiša Stamenković : Došao sam na mesec dana u užički kraj, a ovo mi je deveta godina, tako da će život odrediti da li ću ostati još jedan dan ili 100 godina.

Kad ćemo osvojiti titulu  ?I još jedno pitanje, da li mislite da se ova naša liga poboljšava ili postaje sve slabija iz godine u godinu ?

Ljubiša Stamenković : Kad procenimo da možemo da napadnemo titulu, to ćemo i uraditi. U ovom trenutku je to nerealno, jer treba da postavimo sebi realne ciljeve. Liga je interesantnija jer je kvalitet izjednačen, pa je sve žešća borba za titulu, Evropu i opstanak, a to daje posebnu draž ligi.

Da li vam je za karijeru više značio Ciga Đorđević ili Dragan Subotić ?

Ljubiša Stamenković : Svaki je bio bitan na svoj način u mojoj karijeri. Ciga u fudbalskom, a Subotić u organizacionom smislu, da bih bio to što jesam u ovom trenutku.

 

Kada ce jedan Užičanin zaigrati za UŽIČKU Slobodu ?

Ljubiša Stamenković : Sloboda više nije podsavez , već deo srpskog i uskoro evropskog fudbala. Svi mi koji smo u Slobodi smo Užičani i možemo samo da se delimo na one koji mogu i koje ne mogu da nas vode ka tom cilju. Kao što je došao Miličić u ovom prelaznom roku, tako može svako drugi koji ima kvalitete za ostvarenje naših ciljeva.

U kojoj bi zemlji, tačnije klubu voleli najviše da radite ukoliko odete iz Slobode u budućnosti i da li pratite rad trenera iz omladinske škole Slobode ?

Ljubiša Stamenković : Voleo bih da budem trener Real Madrida, a niko mi ne može zabraniti da sanjam. Treneri mlađih selekcija uključeni su tokom priprema u rad prvog tima, želimo da nam se treneri usavršavaju i napreduju.

Da li mislite da možete da ponovite uspehe kao što su pobeda nad Zvezdom u ovoj i protiv Partizana u prosloj sezoni ?

Ljubiša Stamenković : Cilj nam je da pobedimo svakog, a naročito Partizan i Crvenu Zvezdu. U svakoj utakmici idemo na pobedu, pa tako i protiv njih.

Najbolji igrač kojeg ste trenirali i najlepši trenutak ili pobeda u vašem trenerskom poslu?

Ljubiša Stamenković : Teško mi je da izdvojim jedno ime, bilo ih je više koji su zaslužili taj epitet. Najlepši trenutak je otvaranje stadiona u Užicu i pobeda protiv Partizana, a nadam se reprizi 14.septembra kada zasvetle reflektori u Užicu.

Šta po Vašem misljenju Sloboda MORA da ima da pa da realan cilj bude Evropa?

Ljubiša Stamenković : Mora da stvori finansijske preduslove za ostvarenje tog cilja. Još uvek moramo da improvizujemo, da uložimo mnogo znanja i ličnog autoriteta da bi Sloboda bila tu gde jeste.Mi radimo prelazni rok bez ijednog evra u ovom trenutku, a mnogi sa stotinama hiljada evra , pa je onda teško držati njihov nivo.

Gospodine Stamenkoviću, možete li da urgirate da se produži radno vreme bifea L pored stadiona ? Jer ako se utakmice budu odigravale u večernjem terminu, mi nećemo imati vremena da se ljudski napijemo posle istih.

Ljubiša Stamenković : Uložiću sav svoj autoritet . Bilo bi lepo da ostvarimo vašu želju i da posle svake utakmice ostajemo do zore u slavlju na tom mestu.

Komentari