Ljubomir Ristovski u nemogućoj misiji sa Smederevom

Kako TV Smederevo javlja, novi trener “Oklopnika” je Ljubomir Ristovski.

Stručnjak koji je kao trener predvodio nekoliko vojvođanskih niželigaša, a u Superligi bio “kormilar” Spartaka, Vojvodine i Novog Pazara zamenio je Miloša Velebita na klupi Smedereva.

Nedugo nakon dolaska Žarka Pavlovića na čelo kluba, povučen je potez koji predstavlja simbolično hvatanje za slamku spasa u gradu na Dunavu.

Smederevci su fenjeraši još od oktobra. Na poslednju poziciju su dospeli u osmom kolu, a na kratko je napustili četiri kola kasnije pobedom u Jagodini, svojim jedinim trijumfom ove godine, ali su se brzo vratili na dno.

Osim ta tri boda, osvojili su još šest nerešenim igrama i šanse za opstanak su im svedene na domen teorije. Ipak, do kraja prvenstva ima još devet kola, u opticaju je 27 bodova, tako da bi dobrom serijom igrači Smedereva možda i mogli do senzacije.

Kvalitet tima nije sporan, velike promene u igračkom kadru u prethodna dva prelazna roka nisu donele ništa pozitivno, ali veliki broj kvalitetnih i iskusnih fudbalera čini solidan sastav.

Novajlije: Marko Ristić, Ivan Božović, Branislav Atanacković, Dragan Radosavljević i Predrag Sikimić su standardni ovog proleća, Omega Roberts se u potpunosti oporavio od povrede, još neki stariosedeoci čine solidan tim, za čije bolje rezultate je možda potrebna “šok-terapija”.

U prilog tezi da tim iz Smedereva ima kvalitet, ali da posrću zbog faktora kao što su nedostatak sreće, iskustva i padovi koncentracije govori činjenica da su protiv: Radničkog 1923, dva puta protiv Radničkog iz Niša, Novog Pazara, Rada, Donjeg Srema, Vojvodine i Slobode primali golove u poslednjih 15 minuta susreta i na taj način izgubili minimum 12 bodova.

Možda je nov i kvalitetan trener presudan faktor za preokret, očuvanje statusa u ovom trenutku je sekundarni cilj, osnovno je izgraditi ekipu koja će se uspešnije takmičiti sledeće godine u Prvoj ligi Srbije.

Komentari