Ljudi bez kojih fudbal više neće biti isti

Vest koja je odjeknula kao grom iz vedra neba, u medijima na Ostrvu, a zatim i evropskim i svetskim, da se najveći trener današnjice Ser Aleks Ferguson povlači iz trenerskog posla, kao da je pokrenula lavinu odlazaka iz najvažnije sporedne stvari na svetu. Kada pogledamo imena igrača koji su ovoe godine okačili kopačke o klin, shvatamo da ova igra bez njih više neće biti ista.

Ovo je tim, sastavljen od igrača koji od ove godine imaju status fudbalskih penzionera, sa Fergusonom na klupi. Kada pogledate ova imena koja više nećemo gledati na zelenom tepihu, sigurno se zapitate kakav bi uspeh imali kao tim na terenu, iako se svaki od njih ponaosob može pohvaliti brojem titula i trofeja koje ima u svojoj karijeri.

Još kada se ovoj 11-orki dodaju imena igrača poput Marka Van Bomela, Kjerona Dajera, Mida, Luja Sahe, Stilijana Petrova i Benija MekKartija, broj igrača uz čije smo poteze na terenu odrastali jeste mnogo veći. Zaključak je da vreme čini svoje, danas se na terenu divimo potezima nekih novih klinaca, a momci koji su utabali staze ovog novog, modernog fudbala, polako odlaze u zasluženu penziju, ali ne i u zaborav. Ova godina je samo početak onoga što sledi, s obzirom da su još neke legende poput Totija, Ferdinanda i ostalih veterana najavili povlačenje na kraju sezone koja je pred nama, što zbog povreda, što zbog istrošenosti, kako fizičke tako i psihičke. Sve u svemu ostaje nam nada da ćemo ove majstore s vremena na vreme imati prilike da gledamo u nekom meču revijalnog karaktera, čisto da se podsetimo kakvu smo privilegiju imali, dok smo ih gledali u najboljim fudbalskim danima.

Komentari