Maradona ponovo u kopačkama

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Dijego Armando Maradona vraća se fudbalu u 53. godini života. Maradona će prvu utakmicu posle 16. godina penzionerskog staža odigrati 23. marta za argentinskog petoligaša Deportivo Rijestro.

Maradona će se vratiti fudbalu kako bi pomogao svom prijatelju Viktoru Stinfaleu, glavnom finansijeru kluba, ‚u pokušaju da klub privuče veću pažnju i dobio veću podršku navijača. Zbog popularnosti Maradone u Argentini klub će mačeve igrati na stadionu San Lorenca koji ima 45.000 mesta umesto na svom stadionu koji ima 3.000 mesta zbog toga što se očekuje da će mnogo ljudi biti zainteresovano da vidi Maradonu ponovo na terenu.

Argentinskom fudbalskom savezu podnet je zahtev za registraciju Maradone.

El Pibe je u svojoj bogatoj karijeri igrao za dosta velikih klubova među kojima su Boka Juniors, Barselona, Napoli, Sevilja

Za reprezentaciju Argentine Maradona je odigrao 91 utakmicu i postigao 34 gola.

Maradona je takođe poznat po svojim problemima sa kokainom tokom svoje igračke karijere zbog kojih je 2004. bio na rehabilitaciji.

Diego Armando Maradona se okušao i u ulozi trenera. Trenirao je Mandiju De Korijentes (Argentina), Racing Klub (Argentina), Al Vasl (Ujedinjeni Arapski Emirati) i reprezentaciju Argentine. On u svojoj trenerskoj karijeri nije bio uspešan kao u igračkoj.

Komentari