Marko Petković u Partizanu

Mladi reprezentativac i doskorašnji kapiten OFK Beograda, Marko Petković od danas je igrač Partizana.

Momak koji je u prvenstveom susretu prošle godine upravo protiv svog novog kluba zaradio crveni karton, od danas će biti desni bek tima iz Humske. OFK Beograd je na prodaju ovog igrača bio prinuđen odmah, zbog goruće finansijske situacije u klubu nisu mogli da čekaju na sledeći prelazni rok.

Petković koji uskoro puni 21 godinu je iz Radinaca kraj Sremske Mitrovice i slično Branislavu Ivanoviću, započeo karijeru u tom gradu, a zatim se preselio na Karaburmu, ali nije poput starijeg kolege otišao u Rusiju, već se obreo u Partizanu.

U Partizanovom sastavu, ne njegovoj poziciji igraju Nikola Aksentijević i mladi Marko Živković, a tokom karijere na tom mestu je nastupao i iskusni Milan Obradović. Na istom mesu igra i Branko Pauljević, ove godine pozajmljen niškom Radničkom.

Petković je do sada je odigrao 66 prvenstvenih mečeva za plavo-bele, a ovog leta je zadužio i kapitensku traku. Njegovim odlaskom, u sastavu “Romantičara” se otvorilo mesto za povratak zlatnog omladinca Srbije, Petra Golubovića na svoju prirodnu poziciju, desno u odbrani. Od dresa OFK Beograda, Petković će se oprostiti na meču trećeg kola – protiv Čukaričkog.

Komentari