Mediji kao pirane: Rastrgli Partizan na osnovu informacije sa Twittera

Jutrošnje pomračenje sunca mogli su da gledaju svi žitelji Srbije. A mrak pred očima videli su navijači Partizana. Koje je jutros sačekala neprijatna vest o tome da je zbog sukoba sa Vujoševićem Saša Pavlović napustio Partizan.

sasa-pavlovic-dule-vujosevic

Nekonvencionalne metode Duška Vujoševića, koje smo gledali u prošlosti privukle su pažnju medija, koji u poslednje vreme svaki potez trenera crno-belih, posmatraju kao kroz lupu. Tako je nakon tvita Davida Pika, izraelskog novinara, koji je i ranije poznat po tome što je navijačima određenih klubova “servirao” bombastične informacije, koje je posle i povlačio. Napisao je na svom twiter nalogu da je Saša Pavlović napustio Partizan, da bi samo dvanaest časova kasnije, tu informaciju demantovao, rekavši da su se igrač i trener pomirili i da će održati zajedničku konferenciju, što se takođe nije dogodilo.

slika-twitter-david-pik

slika-twitter-david-pik1

Trener Partizana Duško Vujošević potvrdio je da je do nesuglasica na treningu došlo.

Interna je stvar ono što se desilo sa Pavlovićem. Nije baš za veliku priču. Svaki tim ima neki svoj život i dinamiku, ovakve ili onakve situacije, nije lako voditi ekipu ili biti deo tima. Svako svojom reakcijom mora da vodi računa o tome da ne remeti timski duh i disciplinu, rekao je Vujošević.

Vujošević se dotakao slične situacije u kojoj se našla Crvena zvezda prilikom odlaska Blejka Šilba.

Svako može da napravi grešku, može i da se oprosti, ali ne može da se dozvoli da se to dešava u kontinuitetu. Ali sve je predimenzionirano. Vidim da je velika zabrinutost kada se nešto loše desi.  Prema tome… Uradićemo ono što je najbolje za tim. Ne može niko da nam ruši tim, ali svakom može da se oprosti greška. Niko nije stalno u pravu, zaključio je Vujošević.

Pomračenje sunca bacilo je mrak pred očima samo navijačima Partizana, koji su celog dana strepeli za budućnost svog ljubimca.

Mediji u Srbiji pokazali su svo svoje žutilo, utrkivajući se ko će prvi pisati o tome da su časovi ljubavi u pioniru završeni, da je došao kraj ljubavi igrača i još mnogim drugim naslovima. Umesto da sačekaju i provere informacije, kao ajkule koje namirišu krv u vodi novinari sportskih redakcija potrudili su se da ovu priču dodatno raskomadaju i “učine svojom”. Na sreću nekih a na žalost drugih, Pavlović je i dalje deo tima crno-belih. A medijima poručujemo da informacije traže na izvoru, ne da za njima pecaju na Twitteru i drugim socijalnim mrežama.

Komentari