Mediji umanjuju uspeh Partizana, RTS nije objektivan od smrti Tijanića

Duško Vujošević se na sebi svojstven način osvrnuo na meč protiv CSKA u kome je Partizan slavio pred skoro punom arenom.

-Ne treba da naglašavam o kakvom se timu radi, počev od budžeta, koji je veći od 60 miliona evra, pa do organizacije unutar kluba. Ne treba da pričam kakvo čudo prave naši košarkaši, koji su se pre svega plasirali u top 16, koji iz utakmice u utakmicu pokazuju vernost prema klubu.

Vujošević se potom okrenuo postupcima RTS-a u oči utakmice:
-Nisam zadovoljan kako se tumače naši uspesi u nekim medijima, koji pokušavaju da naprave imperativ kako je Partizan izgubio već dve utakmice i ne očekuje se da pobedimo. Od kada je umro Tijanić, RTS u dnevniku nestručno govori o našem klubu, svi govore o povredi Hajnca, a niko o povredi naših košarkaša, Bertansa i Vestermana. Da je bilo objektivnijeg izveštavanja, siguran sam da bi hala bila punija.

Zatim se strateg Partizana osvrnuo na sjajnu podršku:
Navijačima se zahvaljujem na pobedi. Da li neko navija za Partizan ili Radnički, ne može da povlačiti paralela utakmica u Evrokupu i Evroligi. Mi predstavljamo državu i grad na veoma reprezentativan način, ali ne dobijamo adekvatnu podršku. Način na koji se tumače uspesi Partizana, neće promeniti stvarnost. Zahvaljujem navijačima i igračima na pokazanoj borbi i sportskom ponašanju.

Šta bi ste generalno rekli o ovoj utakmici?

-Nisam spreman za neku mirniju analizu, dobro se poznajemo sa ekipom CSKA, u drugoj četvrtini nismo ušli u bonus, dok smo kasnije za 15 sekundi napravili 3 faula. Odlučio sam se da mimo svojih običaja, promenim odbranu, jer sam verovao da ćemo se odbraniti, nadao sam se da ćemo dobiti faul u napadu, što je za neke bilo iznenađenje. Pohvalio bih Bogdanovića, koji je pokazao sav raškoš svog talenta, takođe je i Milutinov imao dobru utakmicu, ali ja verujem da možemo da igramo i bolje. Verujem da će naše čarobnjaštvo ispuniti arenu na sledećim utakmicama. Rekao je trener Partizana Duško Vujošević nakon utakmice.

Komentari