KRK: Mega u polufinalu, čeka ih FMP

Mega Vizura – Crnokosa 88:76 (18:17; 27:18; 25:23; 18:18)

Crnokosa je bolje otvorila četvrtfinalni kup duel, dobrom odbranom, kontrama ali i preciznim šutem za tri (tri pogotka u prva tri i po minuta) primorali su Milojevića da zatraži konsultacije sa pulenima i doda pritisak u odbrani. Kosjerićani se na promenu nisu najbolje snašli, šut je prestao da ih služi, pa se stečena prednost polako topila. Pola minuta pre prve pauze Micić je trojkom doneo prvu prednost slabo šuterski raspoloženoj Megi.

Gosti koje je bodrila grupa bučnih navijača nisu menjali taktiku, promena plejmejkera im nije mnogo pomogla, ali udvajanja pod košem dala su solidne rezultate, sa druge strane Zemunci su popravili šut i sistemskom igrom postepeno povećavali prednost. U tim trenucima jedino je Radić držao predstavnike KLS u igri, ali lošiji procenat šuta uzeo je danak. Skakavci su se donekle povratili, a lep Papićev roling uz smanjio je razliku na ispod deset, ipak sa zvukom sirene pogodio je i Miljenović za sigurnih 45:35 u korist Mege.

U krajnje domaćinskoj atmosferi košarkaši Crnokose, skupo su prodali kožu. Serijom trojki nakon pauze spustili su zaostatak na pet razlike, ipak doživeli su pad u igri, Avramović (dve trojke) i ostali nisu im dozvolili potpuni priključak i ta četvrtina ipak je pripala Megi.

Kraća klupa pokazala sekao jedan od problema za skakavce, Mega je dominirala i u skoku i uvela meč u mirnu završnicu. Akrobatske aklonosti je sredinom te deonice prikazao Dangubić nebeskim skokom i poenima na odbitak. Zaslužena pobeda Mege na kraju, dostojanstven poraz autsajdera koji je mogao biti i niži ali je i loše izvođenje slobodnih bacanja su takođe kumovalo konačnom ishodu.

Mega Vizura: Reljić 9, Krstić, Dangubić 8, Đoković, Avramović 11, Micić 21, Luković 6, Radović 13, MIljenović 14, Jokić 2, Varda 4, Tijanić.

Crnokosa: Pavlović 2, Vujošević 3, Đorđević 9, Papić 14, Stojanović 4, Petronijević 5, Radić 18. Stanimirović 13, Nikić, Rondović 3, Petronijević, Ognjenović 5.

Komentari