MERAKLIJE: Devet sadnica za devet decenija Radničkog

U utorak, 5. novembra 2013. godine sa početkom od 12h u parku Čair, preko puta zapadne tribine stadiona „Čair“, svečano će se obeležiti akcija sađenja 9 novih sadnica povodom 90. rođendana FK Radnički Niš.

2013 jubilarna je za FK Radnički Niš, u kojoj ovaj klub proslavlja 9 decenija od svog osnivanja, ideja ove lokalne inicijative u Nišu je da Meraklije, navijači FK Radnički Niš, zasade 9 stabala, čime bi se aktivno uključili u obeležavanje proslave najvećeg gradskog fudbalskog kluba. Ispred svake sadnice biće postavljena tabla na srpskom i engleskom jeziku sa najznačajnim događajima kluba u toj deceniji. Na taj način istorija kluba biće još više približena građanima Niša, ali i stranim turistima.

Cilj ovog projekta je promovisanje ekologije i zdravog načina života, kao i podizanje ekološke svesti kod svih ljudi koji posećuju utakmice i gradski park Čair. U tom pravcu uticalo bi se i na buđenje, promenu i podizanje svesti o pravom značaju lokalpatriotizma među mladima u gradu Nišu i okolini, kao ljubavi i pozitivnog delovanja u svojoj sredini. Novina projekta leži u tome što ovakav ekološki događaj u gradu prvi put organizuje jedna navijačka grupa. Samim tim, polako će se menjati i stereotipno mišljenje o Meraklijama kao navijačkoj grupi, gde će se oni predstaviti u jednom drugačijem, pozitivnom kontekstu, što će svakako biti društvena promena, ali i novina za čitavu medijsku javnost u Nišu kao i za sve građane Niša.

Ovaj projekat realizuje se u okviru konkursa „Zdravo internet“, Fondacije „Ana i Vlade Divac“ koji je podržala Fondacija za otvoreno društvo, a u saradnji sa marketing službom FK Radnički Niš i JKP Gorica.

Pored prvog tima, stručnog štaba i članova UO FK Radnički Niš, ovom događaju će prisustvovati i predstavnici gradske vlasti.

Komentari