Meraklije: Devet sadnica za devet decenija Radničkog

Navijači Fudbalskog kluba Radnički Meraklije promovišu ideju projekta u kom je predviđeno da posade 9 sadnica u parku Čair povodom 90 godina niškog Radničkog.

Meraklije učestvuju na konkursu “Stvarno važno” na kom su predstavili ideju kojom bi proslavili 9 decenija voljenog kluba, ali i pokazali navijače u drugačijem svetlu od onog na šta je većina navikla.

Ideja je da navijači posade 9 sadnica, a ispred svake sadnice biće postavljena tabla na srpskom i engleskom jeziku, sa najznačajnim događajima kluba u toj deceniji, te samim tim ovaj projekat predstavlja i istorijski zapis kluba u prirodi. Na taj način istorija kluba biće još više približena građanima Niša, ali i stranim turistima.

Predloženi datum održavanja ove akcije je 3. novembar, kada se obeležava Svetski dan čistog vazduha.

Lokacija, na kojoj bi se posadile sadnice, je preko puta zapadne stribine stadiona Čair, a Javno komunalno preduzeće Gorica, koja je zadužena za uređenje i održavanje javnih površina u gradu, već je upoznato sa ovom inicijativom i spremna je da izađe u susret oko organizacije ovog događaja i nabavke sadnica, koje bi posadili navijači i legende kluba.

Da bi ideja bila realizovana preko ovog konkursa potrebno je glasati na sajtu “Stvarno važno”.

Za glasanje je potrebno registrovati se preko Facebook naloga, a link do prezetnacije projekta je ovde: http://www.stvarnovazno.org/Zdravo-Internet/920/9-sadnica-za-9-decenija-kluba.shtml/ajax_type=contact&FBlogin=1

Idejni tvorac projekta je Zlatko Stojanović.
Fudbalski klub Radnički je 24. aprila ove godine proslavio 90. rođendan.

Komentari