Mihajlović vratio Matića i Maksimovića

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Siniša Mihajlović rekao je danas da mu je drago što se dogovorio sa Nemanjom Matićem oko povratka “pod zastavu” i ocenio kao “glupost” navode da je igrač Benfike povratak uslovio startnom postavom.

Video sam se sa svim našim momcima iz Benfike, razgovarali smo i Matiću je bilo mnogo drago, ali i meni, tako da smo brzo došli do dogovora. Velika je glupost da je njegov uslov da bude u prvih 11, niko od reprezentativaca nikad to nije postavio. Videćemo ko će da igra, zavisi od forme svih igrača, imamo vremena da se spremimo“, rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Na pitanje novinara, kako bi prokomentarisao poziv Nikole Maksimovića, bivšeg igrača Zvezde a sada član Torina?  Mihajlović je odgovorio : “A koga bi ti zvao?“.

“Za ova dva meča sam rekao da neće biti pozivan niko nov. Slobodan Rajković bio je tu protiv Kolumbije, ali on u svom klubu nije ni među prvih 20. Maksimović trenira, bio je u reprezentaciji, trener u Italiji je mnogo zadovoljan s njim”, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je dodao da će Aleksandar Mitrović biti spreman za utakmicu protiv Hrvatske ( 6. semptebra ), a Šćepović nije pozvan jer mesec dana nije igrao utakmicu. Na tom meču nas među stativama očekuje Vladimir Stojković.

Stojković je iskusan golman, navikao je na takvu atmosferu, protiv Iraca je igrao kada je manje-više atmosfera bila protiv njega. Dok se raspodele zvižduci malo na Stojkovića, malo na Karadžića, malo na mene, podelićemo to pa će biti malo lakše” duhovito je prokomentarisao Mihajlović

Selektor Srbije kao ključnog igrača vidi Lazara Markovića.

Lazar je jedan od ključnih igrača u našoj reprezentaciji jer ima različite karakteristike od ostalih. Sada je počeo da daje i golove, to je pozitivno. Nadam se da će da nastavi tako jer on ima mogućnost da svaku utakmicu dođe nekoliko puta u šansu za pogodak” rekao je selektor.

Meč protiv reprezentacije Hrvatske se igra u petak, Hrvatska je prethodni meč izgubila od Škotske.

“Voleo bih da ljudi dođu u što većem broju i podrže momke jer su oni to zaslužili. Nikada nam se nije desilo da igramo u gostima i da navijači te zemlje zvižde ili navijaju protiv svog tima, a to se kod nas dešava. Nismo baš toliko jaki da protivnicima damo takvu prednost. Ako ne budu zadovoljni onda nek zvižde, ali pred utakmicu i tokom ne bi trebalo. Svaka utakmica je priča za sebe, niko nije očekivao da će Hrvatska da izgubi od Škotske u Zagrebu. Pobedili su posle Lihtenštajn 3:2, veoma su čvrsta ekipa, to su dokazali, nisu bez razloga drugi u našoj grupi. Sve ćemo učiniti da ih pobedimo, bez obzira na rezultat, mi smo svojom igrom pokazali da možemo da ih dobijemo” Izjavio je Siniša Mihajlović. 

Srpsku reprezentaciju predstavljaće sledeči igrači :

Golmani : Vladimir Stojković, Damir Kahriman, Branimir Aleksić
Odbrani igrači : Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Neven Subotić, Milan Biševac, Aleksandar Kolarov, Nenad Tomović, Matija Nastasić, Nikola Maksimović.
Vezni red : Ivan Radovanović, Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Radosav Petrović, Nenad Krstičić, Nemanja Matić, Dušan Basta.
Napadači : Filip Đuričić, Dušan Tadić, Lazar Marković, Zoran Tošić, Miralem Sulejmani, Aleksandar Mitrović, Filip Đorđević.

Komentari