Milanović predstavljen na Čairu!

Nedoumice više nema, novi strateg Radničkog iz Niša je iskusni stručnjak Milan MIlanović. On će u naredna dva meseca voditi klub iz pozadine, pošto je u ovoj sezoni već vodio dva tima. Zvanično lice na utakmicama biće Saša Mrkić. Okupljenima se obratio predsednik kluba Darko Bulatović, kao i novi strateg kluba Milan MIlanović.

Darko Bulatović nije krio zadovoljstvo zbog angažovanja iskusnog stručnjaka sa internacionalnom pozadinom:

-Radi se o treneru koji je radio i u Srbiji i inostranstvu, od svog početka u Zemunu, Šerifu, kao i Novom Pazaru, gde je od svojih kolega bio proglašen za najboljeg trenera Jelen Superlige.
Zapaženu ulogu imao je i u OFK Beogradu, na poslednjoj utakmici njegov tim imao je 16. kornera, isto toliko i šuteva. Taj meč je ipak izgubio, ali to ide u prolog našem klubu, koji želi da igra napadački fudbal. On je veliki stručnjak, o njemu u superlativu govore svi koji ga poznaju, ali je najvažnije, pre svega on je dobar čovek.- počeo je izlaganje Bulatović

Zatim se okrenuo sada već bivšem treneru Dragoljubu Bekvalcu:

– Svima vam je poznato, da smo doneli odluku da se sporazumno raziđemo sa Bekvalcem. Pored svih negativnih tonova, želim da vam kažem da smo se razišli sporazumno. Pružili smo jedan drugom ruku, Bekvalcu sam jako zahvalan na svemu što je učinio za Radnički. Kada smo prošle godine, nakon ostavke kompletnog upravnog odbora, koji je podneo ostavku, preuzeli klub, imali smo ambiciju da stvorimo stabilan klub, koji neće brinuti o ispadanju. Cilj je nadmašen, Radnički veoma teško gubi utakmice, imali smo veliki broj nerešenih utakmica, samo četiri poraza, govore u prilog onome o čemu pričam. Svi u gradu traže da igramo napadački fudbal. Stvorila se veštakča atmosfera o izlasku u Evropu, što na početku sezone nije bio cilj. Ja i dalje tvrdim da moramo imati realna očekivanja. Nikoga neću optuživati za stvaranje te atmosfere. Pod pritiskom, da Radnički mora da pobedi svaku utakmicu, igrači nisu uspeli da se snađu i odgovore na najbolji način. Želimo da stvorimo zdravo okruženje za budućnost, da ne bude kao kada smo mi došli i nismo u klubu imali šta da zateknemo- kaže Bulatović.

Potom se medijima obratio novi strateg kluba Milan Milanović, koji takođe nije krio oduševljenje dolaskom u Radnički:

-Pre svega, svima bih zahvalio na dobrodošlici, zahvalio bih se i na poverenju, ja sam veliki profesionalac, na meni je da ispunim ukazano poverenje. Takođe važne su i emocije, ako ne volim to što radim, nema ni uspeha. Sama činjenica, da mi se sinoć usijao telefon, dovoljno govori o veličini Radničkog, veliko mi je zadovoljstvo što sam u ovom klubu.

Milanović je sa Radničkim potpisao ugovor na godinu i po dana. Dres kluba sa Čaira nosio je tokom 80-ih godina. Na klupi će debitovati protiv ekipe OFK Beograda, u kojoj je radio kao trener do pre samo nekoliko dana.

Komentari