Milojević: Crnokosa kažnjavala svako opuštanje

Nakon četvrtog četvrtfinalnog meča Kupa Radivoja Koraća, postali su poznati parovi u borbi za finale: Crvena zvezda – Radnički, Mega Vizura – FMP.

Nakon duela Mege i Crnokose, u kome su Zemunci bili bolji, akteri su govorili za medije:

Reprezentativni plejmejker iz Mega Vizure, Vasilije Micić kratko je izneo ocenu susreta protiv Crnokose:

– Verujem da je ovo bio interesantan meč za igranje, baš kao što je nama bio težak za igranje. Crnokosa je nezgodan tim, igraju bez centra i sva petorica igrača uvek su opasnost iza linije 6,75. Dozvolili smo im da se razmahnu na početku, nametnuli su svoj ritam. Ipak, mi smo bili dosta motivisani u ovom meču, uspeli smo da istrajemo do kraja i da ostvarimo željeni rezultat. Uspeli smo da odmorimo Ratka Vardu, a svi su na kraju dobili minutažu.

Crnokosi želim sve najbolje u njenom takmičenju.

 

Nekada vrhunski igrač, a danas trener velikog potencijala, Dejan Milojević bio je zadovoljan i realan:

– Zasluženo smo pobedili. igrali smo dovoljno da prođemo dalje. Crnokosa je pokazala da je odlična ekipa, svaki period našeg opuštanja i pada energije uspevali su da nas ugroze, sa druge strane, kada god smo ih pritisli, razlika u kvalitetu je postojala očita.

Hvala mojim igračima na trudu, a Crnokosi želim sreću u KLS.

Naredni rival je FMP, koliko znate o njima?

– Slični su Crnokosi, imaju samo jednog centra Šturanovića (Mišanović ove godine ima malu minutažu), ponekad i Čvorović odigra ulogu na „petici“. Kvalitetniji smo, ali moramo odigrati tako da to dođe do izražaja.

Povređeni Krstić je u sastavu?

On se samo skinuo sa timom, inače još uvek se nije oporavio od povrede, očekujem ga za dve tri nedelje, tako da na ovom Kup turniru sigurno neće nastupiti.

Centar Kosjeraca, Dušan Ognjenović odigrao je solidno u poslednjoj četvrtini, na konferenciji za medije je rekao:

– Želeli smo da se borimo, takav je bio dogovor, donekle smo imali šansu, ali Mega se pokazala nepremostivom preprekom. Na nama je da dalje radimo i napredujemo, poslednjih nedelja je očigledan napredak u našoj formi.

Nekada solidni bek, Blagoja Ivić već nekoliko godina uspešno predvodi Crnokosu sa klupe, navijači su ga pozdravili pred kraj susreta. On je izneo svoje viđenje večerašnjeg susreta, ali i situacije u svom timu:

– Mega je u svakom segmentu bolja od nas, a na svakoj poziciji su pokriveni sa najmanje po dva kvalitetna igrača. U dobrom delu meča nisu bili mnogo kvalitetniji od nas, u većem delu treće četvrtine imali smo egal rezultat, međutim izveli smo nekoliko brzopletih napada, oni su nas kaznili trojkama Avramovića. Nakon toga su se odlepili i to je za nas bio kraj nadanja, nismo mogli više. Nismo imali ni fizičke snage da pariramo izuzetno  jakom protivniku, a nedostajalo nam je i igračau rotaciji. Čestitam im na pobedi.

Mislim da smo se i mi pokazali u dobrom svetlu, bilo bi i bolje da nismo doživeli mali raspad igračkog sastava u poslednje vreme, napustila su nas četvorica igrača od nove godine. Ipak, moji igrači su mladi i dobro rade, okrećemo se sledećim susretima u KLS, a prvi koji nam dolazi je izuzetno važan – protiv Borca. Imamo veoma dobru poziciju na tabeli.

 

Komentari