Minesota želi Bjelicu u svojim redovima

Nemanja Bjelica, jedan od najboljih igrača Evrope i prva vedeta Fenerbahčea, od sledeće sezone verovatno će nastupati u NBA ligi, u redovima Minesote.

Bjelica

 

Kako prenosi “Sportando”, specijalizovani košarkaški sajt, čelnici Minesote su zainteresovani da srpskog reprezentativvca vide u svojim redovima već sledeće sezone. Nemanja Bjelica je draftovan 2010. godine od strane Vašingtona kao 35. pik, a onda je Vašington prava na angažovanje ovog igrača ustupio MInesoti. Bjelici sledeće godine ističe ugovor sa turskim Fenerbahčeom ali ugovor ima klauzolu po kojoj bi fenomenalni igrač mogao da ode već na kraju sezone u NBA. Bjelica je već izrazio želju da se oproba u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a to svojim kvalitetom svakako zaslužuje.

Nemanja Bjelica je profesionalnu karijeru počeo u austriskom timu Arkadija, svoj potencijal najavio je u Crvenoj Zvezdi gde je igrao sve pozicije sem centarske, zatim je nastupao za Kahu Laboral,a sada je prva vedeta jednog od najjačih timova Evrope, Fenerbahčea koji sa klupe predvodi proslavljeni sprski stručnjak, Željko Obradović.

Naš reprezentativac je pokretačka snaga Fenerbahčea u ovoj sezoni i u Euroligi i u turskom šampionatu. U elitnom takmičenju momak koji stilom igre neodoljivo podeseća na “Belog Medzika”, beleži 12,2 poena uz 7,8 skokova.

 

Komentari