Ministarstvo sporta: KSS krši Ustav

Ministarstvo sporta reagovalo je na kršenje Ustava Srbije od strane Košarkaškog Saveza Srbije, kada je u pitanju status stranaca u srpskoj košarci. Ljudi iz Ministarstva dali su rok od mesec dana KSS-u da uskladi pravilo i odluku o statusu stranih igrača u Srbiji sa Ustavom Srbije. 

Naime KSS je 30. maja 2013. godine doneo novu odluku o tretiranju stranaca u srpskoj košarci, po kojoj se igrač koji ima srpski pasoš, a nema pravo ili ne nastupa za reprezentaciju Srbije, smatrao strancem. Ova odluka je naišla na osudu većine klubova, pogotovu učesnika ABA Lige i Evrokupova, pošto su okosnicu tih timova uglavnom činili igrači koji su se početkom primene ove odluke tretirali kao stranci, čiji je broj bio ograničen u domaćem Kupu i Agroživ Ligi na četiri.

Ministarstvo sporta ovu odluku smatra protiv ustavnom, i smatra da je ova odluka diskriminacija nad igračima koji su se pored posedovanja srpskog pasoša, odlučili da igraju za neku drugu nacionalnu selekciju, jer su bez obzira na svoju odluku, oni ipak punopravni građani Republike Srbije.

 

Komentari