Miroslav Muta Nikolić: Nije tajna, igrači Radničkog ne dobijaju platu

Radnički je posle velike borbe ipak poražen od Partizana, Marko Brkić je u drugoj četvrtini svojim poenima gurao Radnički. Na konferenciji za medije je rekao:

– Dogovor pre meča bio je da kontrolišemo skok i igramo jako. Bili smo u igri dok god smo to izvršavali. U trećem delu nismo, zatim smo napravili nekoliko glupih grešaka i to nas je odvelo u poraz.

Trener Radničkog, Miroslav Nikolić je čestitao protivniku na zasluženoj pobedi.

– Odigrali smo neizvesan meč. Prethodnih dana smo napravili jedan mini ciklus, radili smo na kondiciji. Pripremamo se za preostale mečeve ABA lige, ali i domaćeg prvenstva. Znali smo da će protivnik biti nervozan i pod pritiskom. Želeli smo da ih zbunimo kombinovanom odbranom i dobrim šutem, što nam je donekle uspelo. Takođe, išli smo na njihov manji kvalitet na poziciji centra. Publika ih je nosila i mi od trećeg dela nismo imali rešenje, nismo bili raspoloženi, nismo ni uspeli da do kraja iskontrolišemo skok, segment igre u kome je protivnik najjači.

Nikolić se dotakao i kadrovske situacije u svom timu, nije tajna da je zavladala besparica.

– Ne planiramo nikoga da dovedemo, Katnić nam je pristupio kao igrač čije kvalitete dobro poznajem, nekadašnji juniorski prvak sveta. Veoma pametan igrač, što je upravo ono što nam nedostaje kada odmaramo Marinovića. Tek se adaptira i očekujem da bude još bolji. Nije tajna da igrači ne primaju platu, ali dogovorili smo se da ostanemo na okupu do kraja naše lige, tako da ne očekujem kadrovske promene.

Komentari