Mladi košarkaš iz Kragujevca odličnom igrom opčinio Aleksinac.

Da se kvalitet ceni više od porekla pokazuje doskorašnji košarkaš Radničkog iz Kragujevca mladi Andreja Stevanović (1995. 186 cm). Koji je svojim zalaganjem na terenu očarao I iskusnog Miroslava Nikolića. Istim tempom osvojio je i ljubitelje košarke u Aleksincu.

10698576_876969169026388_4118235727461812843_n

Splet nesrećnih okolnosti odvojio ga je od dresa Radničkog, za koji je na insistiranje “Mute” Nikolića prekomandovan iz podmlatka i potpisao četvorogodišnji  ugovor. Stevanović danas nastupa za tim iz Aleksinca, Napredak Maksi Ko, za koji u proseku postiže po 13.2 poena. Na račun ovog mladog i talentovanog košarkaša stiglo je veliko priznanje iz opštine Aleksinac.

Rođeni Kragujevčanin je sa nepunih dvadeset godina proglašen najboljim sportistom Aleksinca.

– Presrećan sam ovim priznanjem. Nisam očekivao takvu čast. Dobio sam poziv da ću biti predložen za nagradu opštine. Ljudi su me ovde zavoleli, kao i ja njih. Pored nekoliko sportista iz Aleksinca na kraju sam ja, Kragujevčanin odneo najviše glasova, počinje Stevanović.

Na dvanaest utakmica u dosadašnjem toku Druge lige Srbije, Andreja je beležio u proseku po 13,2 poena, a njegove dobre igre ne prolaze nezapaženo.

Trebalo mi je malo vremena da se uhodam. Imao sam par poziva od nekih abaligaša. Ali dao sam reč da ću ostati u Aleksincu do kraja godine, kako bismo pokušali da obezbedimo plasman u Prvu ligu, a posle ću videti, poručio je mladi plejmejker.

Komentari