Mojsilović: OFK Beograd će pasti na Banjici

Subotnji derbi protiv OFK Beograda nosi karakter mali gradski derbi, ali za građevinare, u ovom momentu, on je najveći. Strateg Stevan Mojsilović se osvrnuo i na prethodni meč sa Slobodom.

Izvor: http://fkrad.rs/

– U Užicu smo odigrali jednu jako dobru utakmicu većim delom u visokom ritmu, kombinovano i stvorili pet stopostotnih šansi i sigurno još desetak situacija gde je malo falilo da to budu dobre šanse. Nažalost izostala je ta realizacije – počeo je Mojsilović.

Mojsilović je na klupu Rada stigao pre nepunih deset dana, ali ima dobru sliku i o subotnjem rivalu sa Karaburme.

– Poznajemo dobro OFK Beograd ali ono što je mnogo bitnije od toga je to što sada mnogo bolje poznajem ekipu Rada, odradili smo jednu utakmicu zajedno, prvu pravu proveru smo imali. Analizirali smo našu utakmicu, uradili smo i dobro analizu predstojećeg protivnika, imaćemo i video analizu kao nešto završno. OFK Beograd ima dosta kvalitetnih, mladih igrača spoj mladosti i iskustva, imaju svoje probeleme mi imamo svoje i sa istim ciljem ulazimo u meč. Mi idemo na pobedu i na osnovu ovih dana rada moram da budem optimista, samo da to prenesu na teren.

Kuriozitet je da ekipe, Rada i OFK Beograda, koji su dali najviše juniorskih reprezentativaca na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu kada smo osvojili titulu Starog kontinenta, sada su na nezavidnim pozicijama.

– Mi znamo koji su problemi Rada i zašto je klub na poslednjem mestu. Svakako da je ta mladost i neiskustvo jedan od razloga loših rezultata. Ja tražim od igrača da igru sa treninga prenesu na utakmicu. Samo kolektivnom dobrom igrom Rad može da pobedi u subotu, nikako pojedinac jer on ima svoje mesto u timu. Ta mladost i te kako ima svojih prednosti. Mladi igrači su prepotentni, puni sebe respektuju protivnika, mladost znači strast, vrelu krv, veru da su čuda moguća. Sve to očekujem od mojih igrača. Jedino što moraju, da daju sve od sebe, a rezultat će doći. Naš cilj je da damo gol više od OFK Beograda, što se mene tiče neka bude 6:5. Verujem da će doći dan kada će i napadači proraditi, mi smo u Užicu izgubili pre svega zbog toga što nismo dali gol.

Trenažni procesi tokom proteklih dana su pokazali da igrači Rada svakako zaslužuju više od aktuelnog položaja na tabeli. Stručni štab svakodnevno pokušava da ekipu usmeri ka rezultatskoj stazi uspeha.

– Ja se nadam da su moji igrači orni i da i njima nešto igra u stomaku. Ja lično jedva čekam da počne utakmica. Treniramo, treninzi su lepi ali mi sve radimo zbog utakmice. Mislim da smo srećni ljudi što možemo da se bavimo fudbalom, da se merimo jedni protiv drugih. Svaki dan se motivišemo, pričamo. Da ovi zidovi znaju da pričaju mogli bi svašta da vam kažu. Nema veće motivacije od ove situacije, jer nemamo gde dole u prvenstvu. Igrači moraju da daju sve od sebe jer imaju svoje karijere, porodice. Sve je podređeno pobedi, ako treba i ja ću pored klupe da igram protiv Krmpotića ali naši golovi se ne broje. Poštujemo svakog idemo na crtu, pa ako damo sve od sebe pružićemo ruku – Zaključio je Mojsilović.

Komentari